x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Adrian Mutu: "Sper să-mi închei cariera la Fiorentina"

Adrian Mutu: "Sper să-mi închei cariera la Fiorentina"

10 Dec 2010   •   13:34
Adrian Mutu: "Sper să-mi închei cariera la Fiorentina"
Sursa foto: /Intact Images

141878-mutu-intact-images-20081212175432004.jpgAtacantul Adrian Mutu a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei La Nazione, că nu s-a gândit nici un moment să se retragă după scandalul sibutramina şi că vrea să-şi încheie cariera la Fiorentina, club care i-a propus un nou contract pe cinci ani.

"Am spus mereu că nu sunt un sfânt, dar unele poveşti au fost exagerate doar pentru că sunt fotbalist. Ştiu că ar trebui să fiu un model pentru copii şi nu am reuşit mereu să fiu, dar încerc să fiu mai bun ca om. Sunt reguli de respectat, încerc să nu le mai încalc", a spus Mutu.

"Niciodată, nici măcar o secundă, nu m-am gândit să mă retrag. În fiecare zi fotbalul îmi lipsea tot mai mult. A fost foarte greu, mă gândeam doar la momentul când voi reveni. Eu asta ştiu să fac în viaţă, încă îmi place să dau goluri. Conducerea mi-a propus o prelungire de cinci ani, dar eu am spus că aş vrea să mai joc fotbal doar încă trei", a mai spus atacantul român.

"Am contract până în 2012, vreau să rămân şi să-mi închei cariera aici. Sper acest lucru. Să mă gândesc la altceva acum nu are sens, dar nu cred că viitorul meu are legătură cu câte goluri voi marca în partea a doua a sezonului. Fiorentina ştie cât valorez când sunt bine, iar acum sunt pregătit să fac meciuri mari. Florenţa este oraşul în care aş sta la finalul carierei, dacă rămân în Europa. Dar am şi altă idee, vom vedea".

Mutu a spus în acel interviu că se înţelege foarte bine cu antrenorul Sinisa Mihajlovic, care i-a 'inut partea în scandalul cu ospătarul bătut: "Niciodată nu am văzut un antrenor să apere astfel un jucător, mai ales după o astfel de poveste. M-a uimit. M-a emoţionat, nu-mi venea să cred ce aud, am demonstrat cât îi datorez după ce l-am îmbrăţişat după golul meu. Cu Mihajlovic am clarificat lucrurile în prima zi de pregătire, l-am întrebat dacă ceea ce s-a întâmplat în teren la Roma, când eram fotbalişti, era o problemă pentru el. Mi-a răspuns că nu, mi-a spus că are încredere în mine, că sunt un jucător important pentru el. Şi mi-a demonstrat acest lucru".

Mutu a povestit şi cum a pornit conflictul dintre el şi Mihajlovic, de la Meciul Lazio - Chelsea: "Noi câştigam, nu-mi aduc aminte sigur, cu 2-0 sau 3-0, iar Mihajlovic mi-a spus că dacă mă prinde îmi face rău. I-am răspuns că nu-i problemă pentru că el nu mă va prinde niciodată. S-a enervat foarte tare. Chiar şi acum se enervează, când îl bat la lovituri libere. Iar acum dacă citeşte se va enerva din nou".

Mutu a evitat însă discuţiile despre litigiul cu Chelsea: "Aş prefera să nu vorbesc de asta, sunt avocaţii care se ocupă de acest lucru. Nu cred că va trebui să mă retrag pentru a evita amenda de 17 milioane".

Vezi o compilaţie cu cele mai frumoase goluri marcate de Adrian Mutu 


×