x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Andres Iniesta, jucătorul Euro 2012. 10 iberici fac parte din lotul ideal, de 23, al competiţiei

Andres Iniesta, jucătorul Euro 2012. 10 iberici fac parte din lotul ideal, de 23, al competiţiei

02 Iul 2012   •   16:58
Andres Iniesta, jucătorul Euro 2012. 10 iberici fac parte din lotul ideal, de 23, al competiţiei

UEFA l-a desemnat pe Andres Iniesta cel mai bun fotbalist de la Euro 2012, mijlocasul in varsta de 28 de ani al Barcelonei, care a fost ales si omul meciului in finala de vis cu Italia, primind aceasta distinctie din partea unui juriu din care au facut parte 11 tehnicieni.

Desi nu a marcat niciun gol in cele sase partide, oferind totusi pasa decisiva pentru reusita lui Navas in victoria cu Croatia, 1-0 in ultimul meci din grupa, Iniesta a fost premiat pentru influenta decisiva in jocul ofensiv al nationalei Rioja.

Iniesta, omul finalei mondiale din 2010, cand a marcat golul victoriei contra Olandei, a castigat titlul de cel mai bun fotbalist al Euro 2012 in dauna coechipierului de la Barcelona, Xavi, si a italianului Andrea Pirlo.

De asemenea, in lotul ideal, de 23 de fotbalisti, se regasesc nu mai putin de 10 dintre titularii camnpioanei europene, singura exceptie fiind fundasul dreapta Arbeloa

Portari: Buffon, Casillas, Neuer; Fundasi: Pique, Ramos, Jordi Alba (Spania), Pepe, Coentrao (Portugalia), Lahm (Germania); Mijlocasi: Xavi, Iniesta, Busquets, Xabi Alonso (Spania), De Rossi, Pirlo (Italia), Gerrard (Anglia), Khedira, Ozil (Germania); Atacanti: Fabregas, Silva (Spania), Balotelli (Italia), Cristiano Ronaldo (Portugalia), Ibrahimovici (Suedia)

×
Subiecte în articol: Spania campioana euro 2012