Căpitanul Harry Kane urmează să poarte o banderolă multicoloră OneLove atunci când Anglia va înfrunta Iranul pe stadionul internațional Khalifa, la ora 13:00, ora Marii Britanii.
Apoi, la ora 19:00, pe stadionul Al Rayyan, Gareth Bale va purta aceeași banderolă de promovare a incluziunii atunci când va conduce Țara Galilor împotriva SUA.
Brățările nu fac referire directă la legile anti-LGBT din Qatar, potrivit Sky News.
Cu toate acestea, FIFA a refuzat încă de mai bine de două luni să răspundă public la întrebările dacă acestea ar fi permise sau considerate mesaje nesancționate pe echipament.
Există posibilitatea ca liderii celor doup echipe care poartă brățările să fie sancționați, iar Mark Bullingham, directorul executiv al FA, a declarat luna trecută pentru Sky News că Anglia este pregătită pentru o posibilă amendă.
Mesajele FIFA sunt vagi - cum ar fi #FootballUnitesTheWorld - pentru prima rundă de meciuri. Sloganul pentru sferturile de finală - #NoDiscrimination - vine în ciuda faptului că țara gazdă a turneului discriminează persoanele gay.
FIFA permite deja celălalt activism planificat al Angliei, jucătorii hotărând să îngenuncheze pentru a evidenția nedreptatea rasială.
Managerul Angliei, Gareth Southgate, a declarat: „Bineînțeles că înțelegem în Premier League că cluburile au decis să facă acest lucru doar pentru anumite meciuri, ocazii mari. Credem că aceasta este cea mai mare și credem că este o declarație puternică care va face înconjurul lumii pentru ca tinerii, în special, să vadă că incluziunea este foarte importantă”.
Atât Anglia, cât și Țara Galilor au un statut ridicat în fotbalul mondial, deținând două din cele opt voturi care decid legile fotbalului. Acest lucru le permite să aibă un cuvânt de spus cu privire la ceea ce este permis pe echipament, dar Consiliul Asociației Internaționale de Fotbal este dominat de cele patru voturi ale FIFA, împreună cu Scoția și Irlanda de Nord, care au câte un loc.