x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Anunț OFICIAL la Real Madrid: Antrenorul Julen Lopetegui a fost demis

Anunț OFICIAL la Real Madrid: Antrenorul Julen Lopetegui a fost demis

30 Oct 2018   •   09:55
Anunț OFICIAL la Real Madrid: Antrenorul Julen Lopetegui a fost demis

Echipa de fotbal Real Madrid l-a demis pe antrenorul Julen Loptegui luni seara, la o zi după umilitoarea înfrângere suferită în faţa "eternei rivale" FC Barcelona (1-5), interimatul la conducerea tehnică urmând să fie asigurat de argentinianul Santiago Solari, cel care pregăteşte echipa secundă a clubului madrilen.


După doar 139 de zile în funcţie, Lopetegui este îndepărtat la capătul unei crize profunde de rezultate, Real Madrid suferind cinci înfrângeri în ultimele şapte meciuri disputate, iar acum se află pe un mod loc nouă în campionatul spaniol de fotbal.

"Comitetul director al lui Real Madrid a decis să pună capăt contractului antrenorului Julen Lopetegui. Această decizie, adoptată cu cel mai înalt simţ al responsabilităţii, vizează schimbarea dinamicii primei echipe, în timp ce toate obiectivele sezonului pot fi în continuare atinse", precizează campioana Europei într-un comunicat.

Lopetegui, fost selecţioner al Spaniei, a semnat un contract pe trei ani cu Real Madrid în această vară, acceptând să-l înlocuiască pe francezul Zinedine Zidane, cel care a cucerit Liga Campionilor cu clubul de pe Santiago Bernabeu în ultimele trei sezoane.

El este al 12 antrenor care a condus-o pe Real Madrid în 15 ani de preşedinţie a lui Florentino Perez, cel care l-a ales pe Santiago Solari să asigure interimatul.

Prin această demitere, Julen Lopetegui devine unul dintre cei mai efemeri antrenor din istoria recentă a lui Real, cu doar 14 meciuri conduse şi un bilanţ de 6 victorii, 2 egaluri şi 6 înfrângeri.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Julen Lopetegui real madrid