x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international România are bilanț pozitiv în confruntările cu Elveția și e neînvinsă din 1994

România are bilanț pozitiv în confruntările cu Elveția și e neînvinsă din 1994

21 Noi 2023   •   20:45
România are bilanț pozitiv în confruntările cu Elveția și e neînvinsă din 1994
Sursa foto: Hepta

Echipa națională a României se pregătește marți pentru un duel important împotriva Elveției în ultimul meci din preliminariile EURO 2024, cu istoria confruntărilor dintre cele două echipe indicând o competiție echilibrată, ușor favorabilă naționalei tricolore.

Partida de pe Arena Națională, de marți, de la ora 21:45, va fi a 15-a întâlnire oficială dintre cele două naționale. Până în prezent, România a înregistrat 5 victorii și 5 remize în confruntările cu Elveția din această campanie, suferind doar 4 înfrângeri.

Chiar dacă elvețienii au marcat 22 de goluri comparativ cu cele 15 ale României, istoria recentă pare să favorizeze tricolorii.

Prima întâlnire dintre cele două echipe datează din 1933, când s-a înregistrat un rezultat de egalitate, 2-2, în preliminariile Cupei Mondiale.

Apoi, în ciuda unei victorii a României cu 4-2 în calificările pentru Campionatul European din 1966, scorul returului din 1967 a fost un dureros 1-7.

De atunci, echipa națională română nu a mai cunoscut înfrângerea în fața Elveției. Ultimul meci oficial a fost un spectaculos 2-2 în această campanie de EURO 2024, cu o revenire spectaculoasă a tricolorilor în finalul meciului.

La EURO 2016, România a obținut un rezultat de egalitate, 1-1, după ce a condus cu 1-0 la pauză, cu golul lui Nicolae Stanciu și cu Anghel Iordănescu pe bancă, iar într-un meci amical din 2012, România s-a impus cu 1-0.

Ce mai dureroasă amintire este înfrângerea din 1994, la Cupa Mondială, cu 1-4, în faza grupelor, cu unicul gol marcat de Gheorghe Hagi, din pasa lui Ilie Dumitrescu, însă de atunci și până acum, România rămâne fără înfrângere în meciurile oficiale împotriva Elveției.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: arena nationala bilanţ Elveția romania