x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international „Messi, te așteptăm” - atac asupra unei afaceri de familie și amenințări în scris

„Messi, te așteptăm” - atac asupra unei afaceri de familie și amenințări în scris

de Redacția Jurnalul    |    02 Mar 2023   •   21:50
„Messi, te așteptăm” - atac asupra unei afaceri de familie și amenințări în scris
Sursa foto: Hepta

Două persoane aflate pe motociclete au tras cu focuri de armă joi dimineața devreme într-un supermarket aparținând familiei lui Antonela Roccuzzo, soția lui Lionel Messi, în Rosario, în provincia argentiniană Santa Fe, a anunțat presa locală și primarul orașului, citată de Reuters.

Pe ușa magazinului a fost lăsat, de asemenea, un mesaj de amenințare scris de mână pentru Messi.

"Messi, te așteptăm, (Pablo) Javkin (primarul) este și el un narco, nu va avea grijă de tine", scria în mesaj.

Javkin a acuzat forțele de securitate că nu reușesc să combată eficient crima organizată, care în ultimii ani a crescut în importantul oraș-port, unde zeci de nave încarcă zilnic mii de tone de cereale.

"Am vorbit (cu familia Roccuzzos) și sunt îngrijorați", a declarat Javkin reporterilor în fața supermarketului atacat.

Imaginile televiziunilor au arătat cartușe de gloanțe pe trotuarul unde se află afacerea aparținând familiei Roccuzzo. Partea din față a clădirii a fost lovită de 14 gloanțe, iar magazinul a rămas închis joi dimineață.

Ministrul Securității din Santa Fe, Claudio Brilloni, a declarat reporterilor că autoritățile nu au nicio ipoteză fermă în ceea ce privește motivele atacului. Procurorul Federico Rébola a declarat că familia Roccuzzo nu primise anterior nicio amenințare, a relatat o agenție de presă din Rosario.

Pe contul oficial de Twitter "Team Messi" și pe profilul de Instagram al Antonelei Roccuzzo nu au existat mențiuni despre incidente.

Rata crimelor din Rosario este una dintre cele mai ridicate din Argentina, deoarece bandele legate de traficul de droguri coexistă, potrivit plângerilor judiciare, iar ciocnirile care provoacă răniți și morți sunt raportate frecvent.

Atacul a avut loc cu câteva săptămâni înainte ca Argentina să joace două meciuri amicale pe teren propriu, la trei luni după ce Messi și-a condus echipa la câștigarea Cupei Mondiale din 2022, din Qatar.

Niciunul dintre cele două meciuri nu va avea loc la Rosario. Argentina va înfrunta Panama pe 23 martie în capitala Buenos Aires, iar pe 28 martie va juca în provincia Santiago del Estero împotriva echipei Curacao.

Meciurile vor fi primele pe care echipa le va disputa în Argentina de la Cupa Mondială. Antrenorul Lionel Scaloni nu și-a desemnat încă lotul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac familie messi