x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Atacul Suediei

Atacul Suediei

de Irina Cristea    |    17 Iun 2006   •   00:00

JURNALUL IRINEI
Prima data am vazut Suedia jucand cu Trinidad Tobago. Eram la centrul de acreditare din Köln, pe-acolo nici tipenie de ziarist, doar vreo 10 insi in tricourile oficiale ale Mondialului.
JURNALUL IRINEI
Prima data am vazut Suedia jucand cu Trinidad Tobago. Eram la centrul de acreditare din Köln, pe-acolo nici tipenie de ziarist, doar vreo 10 insi in tricourile oficiale ale Mondialului. Stateau lungiti pe canapelute si se uitau la meci, daca tot nu aveau de impartit legitimatii si de verificat date personale. Nu a fost greu sa imi dau seama ca au un cui contra uneia dintre echipele de pe televizor, asa ca, daca tot nu aveam ceva mai bun de facut, m-am pus pe urmarit meciul. Dupa cateva minute, m-am lamurit: baietii aveau ceva de impartit cu suedezii. Iar cand meciul s-a incheiat 0-0, pareau foarte multumiti de contraperformanta Suediei. Asta cu contraperformanta am bagat-o de la mine, pentru ca pana si mie imi e clar ca nu e de bine sa faci egal cu Trinidad&Tobago, mai ales daca te cheama Suedia. In fine, cam asta ar fi motivul pentru care am ascultat cu mare interes comentariul despre aceasta echipa, cu putin inaintea meciului cu ....... na, ca am uitat si nimeni din jur nu stie sa imi sufle. M-am uitat un pic, cat sa vad ca au reusit in ultima clipa sa nu pateasca inca o rusine. Mi se pare amuzanta turnura pe care au luat-o lucrurile, mai ales dupa ce si Germania a batut in ultima clipa. Dupa primele jocuri ramasesem cu impresia ca toata lumea da gol in primele minute, iar restul, pana la 90 si ceva, se consuma intr-o plictiseala continua. Imi place mai mult asa, adica ma prind mai bine meciurile decise in ultima clipa.

Deja am regrete. De exemplu, cum de nu m-a dus capul sa cumpar din Köln tricouri oficiale cu campionatul!!! Erau super-oferte, la 4 euro bucata. Pe bleu, pe roz, pe alb. Imi aranjam toate prietenele. Acum, asta e. Va trebui sa se multumeasca, pe post de suveniruri, cu mini-halbe de bere care se prind cu magnet pe frigider. Foarte german, gasesc. In orice caz, e foarte greu sa cumperi de aici cadouri pentru persoane care nu au nici un fel de treaba, chiar mai putina decat mine, cu povestea cu fotbalul.

×
Subiecte în articol: mondial 2006