x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Au scapat de trac - "Azzurrii" au inceput cu dreptul

Au scapat de trac - "Azzurrii" au inceput cu dreptul

de Delia Gomoescu    |    14 Iun 2006   •   00:00
Au scapat de trac - "Azzurrii" au inceput cu dreptul

In timp ce selectionerul Marcello Lippi e incantat de elevii sai, iar presa internationala recunoaste ca "squadra" s-a descurcat bine la debutul in grupa E, spaniolii arunca sageti: "La 1-0 au adormit jocul si apoi au fost favorizati de arbitri".

Scandalul meciurilor trucate nu ii afecteaza catusi de putin pe italienii prezenti la Cupa Mondiala. Baietii lui Marcello Lippi au invins cu 2-0 pe Ghana, in prima lor partida din grupa E. Pirlo, desemnat ulterior omul meciului, si Iaquinta au semnat reusitele peninsularilor.

PLUS SI MINUS. Startul bun al nationalei i-a mirat intr-o oarecare masura chiar si pe ziaristii italieni, obisnuiti ca "azzurrii" sa aiba un parcurs anevoios in faza grupelor. "Toata lumea visa la un astfel de prim meci al Italiei la CM. Dar dupa acest convingator 2-0 cu Ghana, trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant", scrie Gazzetta dello Sport. De altfel, in general, presa internationala recunoaste meritele selectionatei lui Lippi. Mai putin spaniolii. Marca noteaza ca, "desi a jucat mai bine decat s-ar fi sperat, Italia a ramas Italia", subliniind ca dupa golul lui Pirlo, "macaronarii" au urmarit doar sa "adoarma jocul". Si mai critic este cotidianul AS, care vorbeste despre favoruri ale arbitrilor, amintind ca brazilianul Simon ar fi putut fluiera doua penaltiuri pentru ghanezi.

LINISTIT. Selectionerul Marcello Lippi s-a declarat multumit de prestatia echipei sale: "Mi-a placut meciul in intregime. Am jucat asa cum ne-am propus: ne-am creat ocazii fara sa riscam in aparare. Ghana are o linie de mijloc foarte puternica si atacanti foarte rapizi. Noi incercam sa mergem cat mai departe posibil, dar trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca intalnirea cu americanii va fi foarte dificila".

×
Subiecte în articol: mondial 2006