x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Barcelona, eliminată din Liga Campionilor. Atalanta și Villareal joacă astăzi

Barcelona, eliminată din Liga Campionilor. Atalanta și Villareal joacă astăzi

09 Dec 2021   •   09:40
Barcelona, eliminată din Liga Campionilor. Atalanta și Villareal joacă astăzi

Faza grupelor Ligii Campionilor s-a încheiat miercuri seara cu ultimele 8 partide. Din acest moment competiția a fost redusă de la 32 de participante la 16. Dezamăgirea serii, dealtfel previzibilă, a fost eliminarea din competiție a Barcelonei, care va juca doar în Europa League.

Întrebarea de pe buzele tuturor, înainte de tragerea cortinei în faza grupelor Ligii Campionilor era dacă Barcelona va fi capabilă să obțină un rezultat pozitiv împotriva lui Bayern Munchen, știind că Benfica avea șanse să treacă de Dinamo Kiev.

În cele din urmă, echipa lui Xavi nu a fost nici pe departe la nivelul la care ar fi trebuit să fie și va coborî în competiția inferioară, Europa League, după ce a simțit din nou gustul înfrângerii de la Munchen, une a fost învinsă cu același scor de neprezentare, ca și în retur.

În altă ordine de idei, Chelsea nu a reușit să ocupe prima poziție în Grupa H după ce a fost egalată în minutele suplimentare de joc, într-un meci palpitant cu Zenit, încheiat 3-3, permițând lui Juventus să ocupe primul loc, iar echipa de rezerve a lui Manchester United a remizat pe Old Trafford (1-1) cu elvețienii de la Young Boys.

A mai rămas totuși un loc al cărui ocupantă va fi decis doar joi seara, Atalanta - Villareal fiind amânat din cauza ninsorii abundente din Italia. Atalanta e obligată să câștige pentru a ocupa locul 2 în grupă.

Iată rezultatele complete ale meciurilor de miercuri seară din a șasea zi.


Grupa E

Bayern Munchen – Barcelona 3-0 (2-0) Muller (34'), Sane (42'), Musiala (63')

Benfica Lisabona – Dinamo Kiev Yaremchuk (16'), Junior (22')

Bayer Munchen, cu maximum de 18 puncte, și Benfica Lisabona, cu doar 8, trec în optimile de finală, în timp ce Barca se va mulțumi cu Europa League.

Grupa F

Manchester United – Young Boys 1-1 (1-1), Greenwood (9')/ Rieder (42')

Atalanta – Villareal amânat

Doar calificarea Diavolilor este sigură. A doua clasată va fi cunoscută abia după jucarea restanței, Atalanta Villareal urmând a se juca joi seara.


Grupa G

Salzburg – Sevilla 1-0 (0-0), Okafor (50')

Wolfsburg – Lille 1-3 (0-1), Steffen (89')/Yilmaz (11'), David (72'), Gomez (78')

Lille, cu 11 puncte, și Salzburg, cu 10, merg în primăvara CL, iar Sevilla va juca în competiția secundă.


Grupa H

Juventus – Malmo FF 1-0 (1-0), Kean (18')

Zenit – Chelsea 3-3 (2-1) Claudinho (38'), Azmoun (41'), Ozdoev (90+4')

Juventus primește cadou de la Ozdoev locul 1 în grupă, Chelsea mulțumindu-se cu locul 2. Zenit Sankt Petersburg accede în Europa League, de pe 3.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Liga campionilor