x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Barcelona a recâștigat locul doi în LaLiga cu o victorie cu 2-0 în fața lui Real Sociedad

Barcelona a recâștigat locul doi în LaLiga cu o victorie cu 2-0 în fața lui Real Sociedad

de Redacția Jurnalul    |    14 Mai 2024   •   08:01
Barcelona a recâștigat locul doi în LaLiga cu o victorie cu 2-0 în fața lui Real Sociedad
Sursa foto: Hepta

Barcelona a revenit luni pe locul doi în LaLiga cu o victorie cu 2-0 pe teren propriu în fața lui Real Sociedad. Golurile au fost marcate de Lamine Yamal, în prima repriză, și ditr-un penalty transformat de Raphinha în finalul partidei.

Echipa lui Xavi Hernandez a trecut peste Girona și a ajuns la 76 de puncte, cu unul mai mult decât rivalii catalani, care au pierdut puncte în remiza 2-2 de vineri de la Alaves.

Real Madrid și-a asigurat deja titlul de campioană, aflându-se la 90 de puncte, cu trei etape înainte de final.

„Mai este încă un drum lung de parcurs. Va fi o bătălie până la final. Girona este foarte puternică", a declarat fundașul Barcelonei, Inigo Martinez, pentru Movistar.

„Este în mâinile noastre acum. Cred că echipa este foarte bună. Trei puncte valoroase. Am avut câteva greșeli în prima repriză. În a doua repriză cred că am fi putut încheia mai devreme".

Yamal a adus-o pe Barcelona în avantaj în minutul 40, când a înscris din pasa lui Ilkay Gundogan, după o pătrundere rapidă, al cincilea său gol în LaLiga în acest sezon.

„A fost un meci important pentru a recâștiga locul doi și trebuie să încercăm să facem o săptămână de nouă puncte", a spus Yamal, în vârstă de 16 ani, referindu-se la meciurile următoare.

„Real s-a descurcat foarte bine în prima repriză, dar apoi am reușit să ne îmbunătățim. A fost un sentiment bun în întreaga echipă".

Penalty-ul transformat de Raphinha în prelungirile partidei a consfințit victoria gazdelor, după o analiză VAR pentru henț, lăsând echipa bască pe locul șapte, cu 54 de puncte, la distanță de un punct de Real Betis, care ocupă ultimul loc de Europa League.

„Real ne face mereu situația dificilă. Sunt întotdeauna foarte organizați, agresivi, eu greu să le creezi pericol", a declarat Xavi reporterilor. „Este o victorie importantă pentru noi. Am făcut un meci bun în general".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lamine Yamal barcelona Real Sociedad