x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bayern - Chelsea 1-1, (4-5 după penalty). Drogba aduce trofeul Champions League la Londra! Chelsea, Regina Europei pentru prima dată în istorie!

Bayern - Chelsea 1-1, (4-5 după penalty). Drogba aduce trofeul Champions League la Londra! Chelsea, Regina Europei pentru prima dată în istorie!

19 Mai 2012   •   21:00
Bayern - Chelsea 1-1, (4-5 după penalty). Drogba aduce trofeul Champions League la Londra! Chelsea, Regina Europei pentru prima dată în istorie!

Chelsea este noua campioana a Europei. Echipa londoneza s-a impus in finala de pe Allianz Arena, chiar in fata celor de la Bayern Munchen, cu scorul de 1-1 (4-3 d.p.).

Dupa aceasta victorie, Chelsea isi ia revansa dupa finala pierduta in 2008, contra lui Manchester United, la penaltyuri. Ultimele 10 minute ale meciului au fost incendiare. Muller a deschis scorul in minutul 83, moment in care Allianz Arena a explodat de bucurie. Insa clipele de fericire au fost de scurta durata. Didier Drogba a egalat dupa 5 minute, trimitand meciul in prelungiri.

In prima repriza a prelungirilor, Robben a ratat un penalty.

La loviturile de departajare, au ratat Mata (Chelsea) - respectiv Olici si Schweinsteiger (Bayern).

Citeste aici totul despre finala 2012 a Ligii Campionilor

Ambele cluburi nu au avut un sezon reusit in campionatele interne. Bayern Munchen a incheiat pe locul doi in Bundesliga, in timp ce Chelsea Londra a terminat de-abia pe locul sase.

ECHIPELE DE START:

Bayern Munchen: Neuer - Lahm, Boateng, Tymoshchuk, Contento - Schweinsteiger, Kroos - Muller, Robben, Gomez - Ribery
Rezerve: Butt, Van Buyten, Petersen, Olici, Rafinha, Usami, Pranjici
Chelsea: Cech - Bosingwa, A.Cole, D.Luiz, Cahill, A.cole - Mikel, Lampard - Kalou, Mata, Bertrand - Drogba
Rezerve: Turnbull, Ferreira, Essien, Romeu, Malouda, Sturridge, Torres

×