x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Criza de la Bayern München se adâncește după ce echipa pierde în fața FSV Mainz

Criza de la Bayern München se adâncește după ce echipa pierde în fața FSV Mainz

de Redacția Jurnalul    |    22 Apr 2023   •   19:29
Criza de la Bayern München se adâncește după ce echipa pierde în fața FSV Mainz
Sursa foto: Hepta

Borussia Dortmund are șansa de a urca în fruntea clasamentului, după ce campioana en-titre, Bayern München, a pierdut sâmbătă după-amiază pe MEWE Arena, în fața celor de la FSV Mainz, cu un surprinzător 3-1, după ce au condus la pauză.

Criza de la Bayern München se adâncește semnificativ după ce Thomas Tuchel a suferit sâmbătă după-amiază prima sa înfrângere în campionat pe banca giganților germani. Campionii în exercițiu nu au reușit din nou să își valorifice dominarea, fiind pedepsiți de Mainz care a transformat un dezavantaj de 0-1 într-o victorie cu 3-1, în ultimele 25 de minute ale meciului.

Borussia Dortmund are șansa de a trece în fruntea clasamentului sâmbătă seară cu o victorie împotriva lui Frankfurt. Ultimul rezultat o lasă pe Bayern cu 59 de puncte.

Antrenorul Thomas Tuchel a făcut patru schimbări față de echipa care a remizat cu Man City, miercuri, în meciul eliminatoriu din Liga Campionilor.

Gazdele au reușit să creeze pericol la începutul meciului prin Silvan Widmer care a reluat cu capul o lovitură liberă executată de Leandro Barreiro în minutul 4. Karim Onisiwo a fost și el aproape de a deschide scorul două minute mai târziu.

Bayern a dominat apoi pe toată durata primei reprize. Mané a deschis scorul după un sfert de oră de joc, dar golul internaționalului senegalez a fost anulat din cauza unei poziții de offside. El a reuși în cele din urmă să puncteze un gol valabil, în minutul 29, după o lovitură de cap din apropierea porții.

După reluare, bavarezii au menținut o posesie de peste 70% și au generat mai multe ocazii.

Contrar cursului jocului, Mainz a reușit să egaleze în minutul 65 după o fază complicată, la care Sommer a respins în față, de unde francezul Ajorque, aflat la pândă, a împins mingea cu capul în poartă, pentru 1-1.

Situația s-a înrăutățit pentru bavarezi opt minute mai târziu, când luxemburghezul Leandro Barrerio a fructificat o pasă primită în careu de la Onisiwo. Gazdele au profitat de deziluzia bavarezilor și au sfârșit prin a marca al treilea gol cu un șut al lui Martin Stance, în minutul 79, un cadou pe care spaniolul și l-a făcut chiar de ziua lui, acesta împlinind sâmbătă 26 de ani.

Tuchel i-a introdus pe Sané și Gnabry la scurt timp după ce s-a făcut 3-1, însă fără niciun rezultat.

În aceeași etapă din Bundesliga, SV Werder Bremen și VfL Wolfsburg au reușit să obțină victorii convingătoare în deplasare. Lupii germani ai lui Niko Kovac au învins pe VfL Bochum cu 5-1. Mattias Svanberg a reușit o dublă, celelalte goluri fiind marcate de Luca Waldschmidt, Patrick Wimmer și Jakub Kamoinski.

Pe Olympiastadion din Berlin, Bremen, în deplasare, a stricat complet debutul noului antrenor reinstalat al Hertei, Pal Dardai, reușind o victorie cu 4-2. Marvin Ducksch a marcat un hat trick, menținând gazdele pe ultimul loc după această înfrângere.

Tot oaspeții s-a impus și pe PreZero Arena din Sinsheim, Hoffenheim cedând cu 1-3 în fața lui Koln, într-un duel din a doua jumătate a clasamentului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bayern münchen FSV Mainz