x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Boloni, în vizorul forului fotbalistic belgian din cauza unor declaraţii despre arbitraj

Boloni, în vizorul forului fotbalistic belgian din cauza unor declaraţii despre arbitraj

31 Ian 2019   •   15:18
Boloni, în vizorul forului fotbalistic belgian din cauza unor declaraţii despre arbitraj

Ladislau Boloni, antrenorul român al echipei de fotbal Antwerp, este în vizorul Pro League, organizatoarea campionatului Belgiei, după declaraţiile pe care le-a făcut despre arbitraj la finalul meciului de vineri cu Standard Liege, formaţia lui Răzvan Marin, încheiat 1-1, scrie presa din această ţară.
Afirmaţiile lui Ladislau Boloni despre arbitraj vor fi analizate de o comisie a Pro League, alcătuită din fostul antrenor Ariel Jacobs (65 de ani), fostul jucător Gonzague Vandooren (39 de ani) şi fostul arbitru Alexis Ponnet (78 de ani).
Alexis Ponnet a arbitrat mai multe meciuri importante pentru fotbalul românesc, inclusiv partida România - Spania (1-1) de la EURO 1984, în care golul tricolorilor a fost înscris chiar de Boloni.
Regulamentul, în vigoare de la 1 ianuarie, prevede că orice declaraţie susceptibilă să afecteze integritatea arbitrului sau respectul de care se bucură acesta trebuie transmisă de conducerea Pro League comisiei ad hoc însărcinată cu aplicarea acestui regulament. Comisia va audia persoana incriminată, urmând să notifice conducerea Pro League, care poate lua măsuri. Dacă persoana găsită vinovată este la prima abatere, amenda va fi de 5.000 de euro. În caz de recidivă, amenda poate ajunge la 10.000 de euro.
După egalul cu Standard, Boloni i-a criticat pe arbitru şi pe asistentul video, mai ales din cauza cartonaşului roşu primit de Lamkel Ze.
Boloni a mai fost sancţionat în Belgia pentru declaraţiile sale despre arbitraj.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ladislau boloni