x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Brazilia - Franta / Razbunare!

Brazilia - Franta / Razbunare!

de Dragos Stoica    |    01 Iul 2006   •   00:00
Brazilia  -  Franta / Razbunare!

Ultimele doua campioane mondiale se intalnesc astazi la Frankfurt. Chiar daca nu recunosc deschis, brazilienii vor sa se revanseze pentru rusinea de acum opt ani, cand au fost surclasati in finala de pe Stade de France.

Corespondenta din Frankfurt
Ultimele doua campioane mondiale se intalnesc astazi la Frankfurt. Chiar daca nu recunosc deschis, brazilienii vor sa se revanseze pentru rusinea de acum opt ani, cand au fost surclasati in finala de pe Stade de France. La opt ani dupa ce s-au confruntat in finala Cupei Mondiale, Brazilia si Franta se afla din nou fata in fata, de aceasta data doar in faza sferturilor. Dupa ce au fost umiliti de "cocosi", 0-3 pe Stade de France, sud-americanii nici nu concep sa nu-si ia revansa.

NORMALITATE. Doar selectionerul Carlos Alberto Parreira sustine ca nu priveste partida de astazi ca pe o ocazie de razbunare. "Nu este o astfel de atmosfera in vestiar, noi nu vedem lucrurile asa. Cu Franta jucam doar un alt meci decisiv, asa cum am facut-o si in optimi cu Ghana", a spus Parreira incercand sa fie diplomat.

DIFERENTE. Thierry Henry si-a exprimat respectul fata de Selecao, insa a precizat ca Franta joaca intotdeauna pentru victorie: "Meciul cu Brazilia e un vis pentru suporteri. Dar noi nu suntem aici sa visam. Trebuie sa jucam si sa casti-gam. Dar sa nu uitam totusi ca ei sunt campioni mondiali". Totodata, atacantul francez a precizat ca partida de azi nu are cum sa semene cu aceea de acum opt ani. "Va fi diferit fata de 1998, pentru ca sunt alte generatii, chiar daca au ramas cativa jucatori de atunci. Dar intotdeauna exista lucruri surprinzatoare intr-un meci", a adaugat Henry. Doar sapte jucatori au "supravietuit" finalei din 1998: Fabien Barthez, Partick Vieira, Lilian Thuram si Zinedine Zidane la francezi si Roberto Carlos, Cafu si Ronaldo la brazilieni.

PRECEDENTE
Din cele trei confruntari disputate pana acum la turneele finale, doar prima a fost castigata de sud-americani: 5-2 in 1958, cand trei din cele cinci goluri ale Braziliei au fost marcate de un pusti de 17 ani, pe numele sau Pele. A fost singurul "hat-trick" al "Regelui" la Cupa Mondiala. A urmat victoria Frantei in 1986 la Guadalajara, 4-3 la loviturile de departajare, dupa ce scorul pe teren fusese 1-1. Atunci, Michel Platini a marcat ultimul sau gol in echipa nationala. Urmatoarea confruntare a revenit tot fotbalistilor din Hexagon: umilitorul 3-0 din 1998, cand Zidane a reusit totul, iar Ronaldo nimic. De atunci dateaza si ultima infrangere a Braziliei la Cupa Mondiala. Pentru sud-americani au urmat 11 victorii consecutive.

×
Subiecte în articol: mondial 2006