x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Brazilia - Respect lui Ronaldo

Brazilia - Respect lui Ronaldo

de Dragos Stoica    |    29 Iun 2006   •   00:00
Brazilia - Respect lui Ronaldo

Fostul golgeter all-time al Cupei Mondiale spune ca se astepta la performanta jucatorului lui Real Madrid, pe care il considera cel mai bun atacant din lume.

Corespondenta din Trier
Fostul golgeter all-time al Cupei Mondiale spune ca se astepta la performanta jucatorului lui Real Madrid, pe care il considera cel mai bun atacant din lume.

Pana marti, Gerd Muller a detinut recordul celor mai multe goluri marcate in cadrul Cupei Mondiale, 14 reusite la doua turnee finale la care a luat parte. Dupa meciul Brazilia - Ghana, Ronaldo este noul lider al marcatorilor, cu 15 goluri marcate in ultimele trei editii ale CM. Probabil ca ar fi avut si mai multe daca Pareirra l-ar fi promovat la 17 ani, cand "Dintosul" s-a aflat in lotul Braziliei de la World Cup ’94, dar n-a evoluat nici un minut.

FAIR-PLAY. Primul care s-a grabit sa-l felicite public pe Ronaldo pentru performanta sa a fost chiar fosta glorie a nationalei RF Germania, Gerd Muller. "Era clar ca acest record va pica inca dinaintea inceperii actualei editii a turneului final. Dar eu am spus intotdeauna ca nu sunt detinatorul moral al acestui record, ci Just Fontaine, care a marcat 13 goluri la o singura participare", a afirmat Muller. Acesta a mai adaugat ca Ronaldo nu se va opri aici si va ridica si mai mult stacheta numarului de goluri marcate: "Chiar daca a avut unele probleme legate de greutate in primele doua meciuri disputate in grupa, Ronaldo ramane cel mai bun atacant din lume. Este cel mai rapid jucator atunci cand se afla in fata portii, este ca un vanator care isi adulmeca prada si apoi trage. In acest moment, Ronaldo este cel mai complet atacant si mai are ani buni in fata".

SE SIMTE BINE FIZIC
Conform declaratiilor oficiale, la ora meciului Brazilia - Ghana, Ronaldo ar fi cantarit cu peste cinci kilograme mai putin decat in primul meci sustinut de sud-americani in grupa. Indiferent daca asa stau lucrurile sau nu, cert este ca la finalul partidei cu Ghana Ronaldo arata in sfarsit normal, fara sa mai fie marcat din pricina efortului. "Faptul ca acum sunt golgeterul Cupei Mondiale este rasplata pentru toti anii de sacrificii de pana acum. Dar vreau mult mai mult, pentru ca mai am foarte multe de aratat. As fi vrut ca acum sa fiu in Brazilia, pentru ca sunt convins ca dupa meci a fost o petrecere uriasa. Ma simt mult mai bine fizic si voi face totul pentru ca Brazilia sa-si pastreze titlul mondial", a spus "Ronnie".

×
Subiecte în articol: ronaldo mondial 2006