x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Capitala Uruguayului, blocată la defilarea naţionalei

Capitala Uruguayului, blocată la defilarea naţionalei

14 Iul 2010   •   00:00
Capitala Uruguayului, blocată la defilarea naţionalei
Sursa foto: /Reuters

În ciuda temperaturilor scăzute, Montevideo a adus un omagiu grandios echipei Uruguayului, care a terminat pe locul 4 la Cupa Mondială, cel mai bun rezultat din ultimii 40 de ani. Absenteism masiv în şcoli, străzi blocate, survolarea parlamentului de către avioane de vânătoare. Pe jos, pe motocicletă sau în maşină, zeci, poate sute de mii de uruguayeni au aplaudat echipa Celeste. Iar autocarul ce a transportat jucătorii a avut nevoie de mai mult de patru ore pentru a parcurge cei 30 de kilometri care separă centrul de antrenament de palatul legislativ.

"Mulţumim băieţi, în numele poporului uruguayan. Aţi meritat, ne-aţi făcut să visăm", a declarat preşedintele José Mujica înainte de a oferi medalii jucătorilor şi membrilor staff-ului tehnic. "Am mers în Africa de Sud cu visul de a aduce Cupa Mondială. Am fost aproape de glorie, fără a reuşi să o obţinem. Însă în schimb am câştigat un trofeu mai frumos decât cel pe care vi-l puteţi imagina: faptul că uruguayenii sunt braţ la braţ, strigându-şi mândria resimţită de toţi, aceea de a fi născuţi în această ţară", a spus şi căpitanul Diego Lugano.

Autocarul echipei, cu sloganul "Orgullo Celeste" (mândrie celeste) urmat de sute de motociclete şi maşini, a avut probleme în a se deplasa prin mulţimea care agita steaguri şi bannere. "Mulţumim că ne-aţi adus atâta bucurie", "Uruguay, ţara cu cea mai mare glorie pe cap de locuitor din lume", se putea citi pe unele bannere. Jucătorii, surâzători, au salutat mulţimea şi au filmat evenimentul.

Parcursul nesperat al naţionalei Celeste, ultima calificată la Cupa Mondială, după barajul cu naţionala statului Costa Rica, a adus bucuria în Uruguay, unde s-a trăit mult timp în nostalgia celor două titluri mondiale cucerite în 1930 şi 1950.

×
Subiecte în articol: cm2010