x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cine conduce în topul valorii de piaţă a participantelor la CM din Brazilia. Cât valorează Messi şi Ronaldo

Cine conduce în topul valorii de piaţă a participantelor la CM din Brazilia. Cât valorează Messi şi Ronaldo

11 Iun 2014   •   09:21
Cine conduce în topul valorii de piaţă a participantelor la CM din Brazilia. Cât valorează Messi şi Ronaldo

Un studiu realizat de site-ul Transfermarkt.de plasează campioana mondială Spania în fruntea topului participantelor la Mondialul brazilian, din punctul de vedere al valorii de piaţă.

Valoarea naţionalei iberice a fost estimată la 916 milioane dolari, preţul cumulat al celor 23 de fotbalişti ai ultimei campioanei mondiale şi europene.

Studiul plasează pe locul secund naţionala Germaniei (828 milioane dolari), în faţa Braziliei (689 milioane dolari), Franţei (607 milioane dolari) şi Argentinei (577 milioane dolari).

Valoarea selecţionatei Spaniei reprezintă 9,5% din totalul celor 32 de naţionale calificate, la polul opus situându-se Honduras, cu o valoare de piaţă de numai 0,32%.

Transfermarkt.de a evaluat fiecare jucător în funcţie de performanţele individuale, valoarea clubului, experienţa internaţională, contractele precedente şi vârstă.

Argentinianul Lionel Messi este în fruntea acestui clasament individual, fiind evaluat la 177 de milioane de dolari, mai mult de un sfert din valoarea întregii naţionale a "pumelor", şi îi ia faţa marelui rival, portughezul Cristiano Ronaldo, "estimat" la 147 de milioane de dolari. Urmează, la mare distanţă,  uruguayanul Edinson Cavani şi brazilianul Neymar, cotaţi fiecare la aproximativ 80 de milioane de dolari.

Barcelona dă cei mai mulţi jucători în topul individualităţilor ca valoare de piaţă şi, pe lângă liderul Messi, îi propune pe Iniesta (locul 5), Fabregas (8) şi Sergio Busquets (11).

×