x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international "Cocoşii", făcuţi praf de presa franceză după eşecul cu Mexic

"Cocoşii", făcuţi praf de presa franceză după eşecul cu Mexic

18 Iun 2010   •   00:00
"Cocoşii", făcuţi praf de presa franceză după eşecul cu Mexic
Sursa foto: /Reuters

"Impostori! ", "Nedemn! ", "Lamentabil!", a notat presa franceză de vineri, criticând prestaţia dezastruoasă a naţionalei Franţei în meciul cu Mexic, scor 0-2, din grupa A a Cupei Mondiale.

"Nulitatea echipei Franţei neagă toate discursurile lui Raymond Domenech şi ale jucătorilor săi, privind forţa lor de caracter şi capacitatea lor de reacţie. În această dimineaţă, Franţa contemplează un câmp de ruine: echipa sa naţională", scrie L'Equipe.

Jurnalul acuză naţionala Franţei de nepăsare. "Fără tristeţe, fără dezolare, mai ales fără furie. Ar fi prea mult pentru aceşti oameni care nu ştiu să ofere nimic. Nepăsarea este singurul stindard sub care echipa este capabilă să se unească. Echipa Franţei foarte probabil va pleca pe uşa din dos şi va pecetlui un faliment imens al unui selecţioner, al unui sistem federal şi al unei generaţii de falşi", adaugă L'Equipe.

Sub titlul, "Les Bleus la fundul prăpastiei", Le Figaro notează că nu vede cum o echipă "fără măduvă şi fără suflet" poate spera la un miracol. "Ar trebui ca zeii fotbalului să cadă în cap, pentru a salva o naţională franceză care nu merită decât oprobiul", precizează cotidianul francez.

Jurnalul Liberation scrie despre "un coşmar bleu" şi că jucătorii naţionalei Franţei, "complet depăşiţi, au ratat şi în plan individual"

Le Parisien notează că "les Bleus" au fost "patetici" şi nu au dat deloc speranţe la meciul cu Mexic. "Este cu adevărat uimitor acest rezultat? Cum se poate transforma o naţională care nu dăruieşte niciodată într-o fabrică de vise, de la o zi la alta? Prin magia jucătorilor care nu se aud? Prin ştiinţa unui selecţioner care tatonează mereu?", se întreabă cotidianul.

France Soir consideră că "les Bleus au făcut de ruşine tricoul naţionalei". "Calificarea se îndepărtează după acest fiasco, care va lăsa urme adânci într-un grup minat de clanuri", adaugă jurnalul francez.

Reprezentativa de fotbal a Franţei a fost învinsă, joi, la Polokwane, pe arena Peter Mokaba Stadium, cu scorul de 2-0, de selecţionata Mexicului, în meciul al doilea din grupa A a Cupei Mondiale din Africa de Sud.

×