x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cristiano Ronaldo doboară recordul de vânzări de tricouri după revenirea la Manchester United

Cristiano Ronaldo doboară recordul de vânzări de tricouri după revenirea la Manchester United

06 Sep 2021   •   22:00
Cristiano Ronaldo doboară recordul de vânzări de tricouri după revenirea la Manchester United

Noul tricou cu numărul 7 al lui Cristiano Ronaldo la Manchester United a doborât recordul de vânzări în primele 24 de ore de la lansare.

Ronaldo, care a făcut celebru tricoul cu numărul 7 încă în perioada primei sale aventuri la clubul din Manchester, a primit vechiul său număr, după ce fostul deținător, Edinson Cavani, a fost de acord să-l cedeze și să schimbe tricoul cu numărul 21, același număr pe care îl poartă la naționala Uruguaiului.

Odată ce a fost confirmat faptul că Ronaldo va purta din nou tricoul cu numărul 7, reacția fanilor lui United a fost una incredibilă.

Magazinul clubului United a fost asaltat de fani care încercau să cumpere tricouri cu "Ronaldo 7", ajungându-se la un punct în care Fanatics, compania care administrează magazinul online, a confirmat (citată de cotidianul The Mirror) că a înregistrat un număr record de vânzări în primele 24 de ore de la confirmarea tricoului.

Mutarea lui Ronaldo la United a generat mai multe vânzări de tricouri decât cele generate de trecerea lui Lionel Messi la Paris Saint-Germain și, de asemenea, a depășit un alt record, deținut anterior de vedeta NFL Tom Brady, cu ocazia mutării sale din 2020, la Tampa Bay Buccaneers.

Potrivit Manchester Evening News, vânzările de tricouri ale lui Ronaldo au generat, o sumă uriașă de 32,5 milioane de lire sterline, doar în primele 12 ore, pe toate platformele pe care a fost disponibil.

În cazul în care aceste cifre sunt adevărate, înseamnă că United va încasa 3,25 milioane de lire sterline din vânzări, ca parte a acordului cu sponsorii de echipament, care prevede că clubul să încaseze 10% din toate vânzările de tricouri.

Această sumă se ridică la aproximativ un sfert din taxa inițială plătită pentru Ronaldo, depășind, de asemenea, suma de 2,5 milioane de lire sterline datorată lui Juventus, în tranșa din acest an.

Ronaldo ar putea debuta pentru a doua oară pentru Manchester United în întâlnirea de sâmbătă cu Newcastle United, unde va fi cel puțin prezentat pentru prima dată noilor săi suporteri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cristiano ronaldo