x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cristiano Ronaldo la primul sezon fără trofeu în peste un deceniu

Cristiano Ronaldo la primul sezon fără trofeu în peste un deceniu

16 Mar 2022   •   12:00
Cristiano Ronaldo la primul sezon fără trofeu în peste un deceniu
Sursa foto: cristiano ronaldo/observator.tv

Întoarcerea pe Old Trafford a lui Cristiano Ronaldo, la Manchester United, nu se va încheia în mod cert așa cum a sperat. După eliminarea din Liga Campionilor, în fața lui Atletico Madrid, portughezul se află în fața perspectivei de a termina sezonul fără trofeu câștigat.

Specialiștii nu se așteptau ca United să câștige trofeul Champions League în acest sezon, dar eliminarea în optimi cu o înfrângere cu 1-0 pe Old Trafford, este totuși considerată prematură. Titlul din Premier League este aproape imposibil de atins pentru Diavolii Roșii, din Cupa Angliei au fost eliminați și chiar și ambițiile de a obține Cupa Ligii s-au încheiat cu luni în urmă, trofeul fiind câștigat în cele din urmă de Liverpool.

Pentru Ronaldo, sezonul 2021/22 va fi astfel primul în ultimii 12 ani care se va încheia fără un trofeu. Ultimul sezon în care nu a câștigat nimic a fost chiar primul său sezon la Real Madrid, în 2009/10, în urmă cu mai bine de un deceniu.

În întreaga sa carieră de 20 de sezoane acesta va fi doar al treilea în total în care nu a reușit să obțină cel puțin un trofeu de orice fel. Singurul alt caz este cel din campania 2004/05, în timpul primei sale perioade la Manchester United. Încă de pe când avea 17 ani la Sporting CP, Ronaldo a făcut parte dintr-o echipă care a câștigat Supercupa Portugaliei.

Speranța că United era în sfârșit pregătită să se lupte cu echipe precum Manchester City și Liverpool în Premier League în acest sezon a fost alimentată atunci când Ronaldo și-a făcut revenirea, în luna august.

O echipă care arăta decent și care a terminat pe locul doi în 2020/21, ajungând din nou în ultimele etape ale mai multor competiții de cupă, deși nu a câștigat niciuna. Speranțele au fost alimentate și de venirile lui Jadon Sancho și Raphael Varane.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cristiano ronaldo