x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cu larga contribuție a lui Kylian Mbappé, PSG a zdrobit Lorient în Ligue 1

Cu larga contribuție a lui Kylian Mbappé, PSG a zdrobit Lorient în Ligue 1

04 Apr 2022   •   10:20
Cu larga contribuție a lui Kylian Mbappé, PSG a zdrobit Lorient în Ligue 1

La trei săptămâni după ce a fost umilită la Monaco (0-3), PSG s-a impus în fața lui Lorient (5-1). Mbappe a fost din nou impresionant, cu două goluri și trei pase de gol.

Suporterii se așteptau la o reacție din partea lui PSG, după umilința din 20 martie, de la Monaco (0-3). Spectatorii de pe Parc des Princes l-au văzut duminică seara pe Kylian Mbappé excelând în fața lui Lorient, echipa care a avut ghinionul să iasă în calea parisienilor dornici de a-și demonstra forța.

PSG a fost net superioară lui Lorient, în ciuda numeroaselor absențe (Verratti, Herrera, Diallo, Di Maria) și a accidentării din minutul 42 a lui Paredes. Messi a marcat în cele din urmă, după ce timp de șapte meciuri nu găsise plasa porții adverse.

Lider confortabil în Ligue 1, PSG și-a recâștigat parțial onoarea pierdută la 9 martie și cu ocazia eliminării din Liga Campionilor, de către Real Madrid.

Parisienii au ajuns la 14 meciuri câștigate și o remiză, în cele 15 partide disputate pe teren propriu, în Ligue 1 în acest sezon, cal mai bună performanță din cele 5 mari ligi europene.

PSG este, alături de Liverpool (12 victorii, 3 egaluri) și Sevilla (10 victorii, 4 egaluri), una dintre cele 3 echipe care nu au pierdut încă acasă în Top 5 european în acest sezon.

Ca în aproape fiecare meci, Kylian Mbappé a fost cel mai bun din echipa sa. Triplu pasator decisiv pentru Neymar (12, 90) și Messi (73), Mbappé a marcat și o dublă (12, 67).

Parisienii sunt după 30 de etape în fruntea clasamentului, cu 68 de puncte, cu 12 mai multe decât a doua clasată, Olimique Marseille.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kylian Mbappe