x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Argentina va fi gazdă a Cupei Mondiale U20, după ce FIFA i-a retras Indoneziei dreptul de organizare

Argentina va fi gazdă a Cupei Mondiale U20, după ce FIFA i-a retras Indoneziei dreptul de organizare

de Redacția Jurnalul    |    18 Apr 2023   •   14:15
Argentina va fi gazdă a Cupei Mondiale U20, după ce FIFA i-a retras Indoneziei dreptul de organizare

Argentina va găzdui Cupa Mondială de fotbal U20, după ce FIFA a decis să îi retragă Indoneziei dreptul de a organiza turneul, transmite Reuters.

FIFA a anunțat în 29 martie decizia de a retrage Indoneziei dreptul de organizarea turneului, după ce Federația din această țară a anulat tragerea la sorți care urma să aibă loc în Bali, deoarece guvernatorul a refuzat să găzduiască echipa Israelului.

Federația argentiniană de fotbal și-a depus oficial o zi mai târziu candidatura pentru organizarea turneului din 20 mai-11 iunie.

„Aș dori să mulțumesc AFA, președintelui său Claudio Tapia, precum și autorităților guvernamentale, pentru angajamentul lor de a găzdui acest eveniment magnific într-un termen atât de scurt”, a declarat președintele FIFA, Gianni Infantino.

„Faptul că ediția din acest an va avea loc într-o țară care trăiește și respiră fotbal va fi o inspirație extraordinară pentru vedetele de mâine”, a adăugat acesta.

FIFA a anunțat că tragerea la sorți a turneului va avea loc vineri, la Zurich.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cupa mondiala u20 argentina