x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cutremur în fotbalul croat: Mai mulţi jucători şi arbitri, condamnaţi la închisoare pentru trucarea de meciuri

Cutremur în fotbalul croat: Mai mulţi jucători şi arbitri, condamnaţi la închisoare pentru trucarea de meciuri

de Mediafax    |    14 Dec 2011   •   10:49
Cutremur în fotbalul croat: Mai mulţi jucători şi arbitri, condamnaţi la închisoare pentru trucarea de meciuri

Un tribunal din Zagreb a condamnat la pedepse de pana la 10 luni de inchisoare un numar de 15 jucatori si arbitri vinovati ca au trucat meciuri din prima liga croata, a anuntat agentia HINA.

Ancheta in acest caz a inceput in 2009, aceasta fiind deschisa dupa ce politia germana a trimis mai multe informatii autoritatilor din Croatia.

La incheierea procesului, primul de acest gen intr-o tara din Balcani, cele 15 persoane au fost gasite vinovate ca au trucat opt meciuri.

Pe langa condamnare, cei gasiti vinovati vor fi obligati sa plateasca si o amenda de 165.000 de euro, suma care corespunde castigurilor ilegale.

Alte sase persoane au fost vizate in acest caz, insa au ajuns la un acord cu procurorii inainte de inceperea procesului.

Imaginea fotbalului croat a avut serios de suferit in ultima vreme, dupa ce Dinamo Zagreb a fost banuita ca nu si-a aparat corect sansele in partida de Liga Campionilor cu Olympique Lyon, iar saptamana trecuta doi oficiali ai federatiei au fost arestati pentru luare de mita.

×