x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Euro 2020. Danemarca merge mai departe cu 3 puncte!

Euro 2020. Danemarca merge mai departe cu 3 puncte!

de Adi Munteanu    |    23 Iun 2021   •   07:50
Euro 2020. Danemarca merge mai departe cu 3 puncte!

Final incendiar al fazei grupelor, cu meciuri decisive în ultima etapă. Pot apărea surprize de proporții. Spania, chiar dacă este considerată printre favorite, trebuie să pună serios osul la treabă.

 

Astăzi se vor stabili ultimele echipe care vor completa tabloul optimilor de finală al acestui itinerant Campionat European. Pe noi ne interesează cel mai mult echipa care va veni, luni, 28 iunie, la București să joace cu Elveția pe Arena Națională. Elvețienii și-au cumpărat deja biletele de România și așteaptă rezultatele meciurilor Franța - Portugalia și Germania - Ungaria. Calculele sunt simple. Locul 1 în Grupa F joacă la București cu Elveția, locul 2 cu Anglia sau Cehia, iar locul 3 cu Olanda sau Belgia. Însă Portugalia trebuie să țină de scor și chiar dacă va pierde cu Franța, nu trebuie să fie o diferență mai mare de două goluri, în caz contrar, o califică pe Ucraina în optimi. Totuși, este greu de crezut că Franța va forța o victorie la scor. Francezii sunt oricum calificați și este la îndemâna lor ce adversar vor prefera în etapa următoare. Germania, la rândul ei, este sigură de locul 2 în grupă. Nimeni nu pariază pe o victorie a Ungariei la München. În aceste condiții, nemții așteaptă rezultatul meciului Franța - Portugalia doar ca să știe dacă vor face drumul până la București sau se vor duce la Londra.

 

Danemarca a făcut spectacol pentru Christian Eriksen

Grupa B a avut de la bun început o favorită clară: Belgia, care, de altfel, a defilat în grupă cu trei victorii categorice. Celelalte trei echipe și-au împărțit victoriile, fiecare a făcut câte 3 puncte și totul s-a decis la golaveraj. Câștig de cauză au avut danezii, care au făcut spectacol în meciul cu Rusia, scor 4-1, și cu golaveraj 5-4, ocupă locul 2. Tot cu 3 puncte, Finlanda, golaveraj 1-3, este a treia în grupă și așteaptă „minunea” ca Spania să piardă la Sevilla cu Slovacia. Greu de crezut că se poate petrece așa ceva. 

Ultima din grupă, Rusia, pleacă direct acasă tot cu 3 puncte, dar cu un golaveraj rușinos, 2-7. Doar Turcia și debutanta Macedonia au încasat mai multe goluri ca Rusia, 8, însă de la ruși erau așteptări mai mari, mai ales că au jucat două meciuri pe teren propriu, la Sankt Petersburg și era înaintea acestui Euro favorită la locul 2 în grupă, însă înfrângerea din primul meci, 0-3, cu Belgia, le-a tăiat aripile, culminând cu finalul partidei cu Danemarca, în care parcă rușii nu mai erau pe teren în ultimele 15 minute. Danezii însă au făcut spectacol, cu goluri frumoase și cu dedicații speciale pentru Christian Eriksen.

 

Spania are emoții

Teoretic, Spania nu trebuie să-și facă griji cu Slovacia diseară, dar surprize se pot petrece chiar și la acest nivel. Spaniolii oricum sunt protagoniștii celui mai plictisitor meci de la acest Euro, cu Suedia, iar Luis Enrique a fost criticat dur de presa iberică pentru că nu a selecționat pe nimeni de la Real Madrid. În celălalt meci al grupei, Polonia este obligată să câștige cu Suedia, deja calificată, orice alt rezultat îl trimite pe Lewandowski acasă de pe ultimul loc.

 

Programul de azi

Miercuri 23 iunie

Slovacia - Spania (19.00, Sevilla, Grupa E)

Suedia - Polonia (19.00, St. Petersburg, Grupa E)

Germania - Ungaria (22.00, München, Grupa F)

Portugalia - Franţa (22.00, Budapesta, Grupa F)

×
Subiecte în articol: euro 2020