x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Dinamo Kiev va juca la București meciul din play-off-ul UEFA Youth League cu Sporting Lisabona

Dinamo Kiev va juca la București meciul din play-off-ul UEFA Youth League cu Sporting Lisabona

28 Mar 2022   •   23:30
Dinamo Kiev va juca la București meciul din play-off-ul UEFA Youth League cu Sporting Lisabona
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Echipa de fotbal U19 a lui Dinamo Kiev se pregătește pentru meciul din optimile de finală ale UEFA Youth League cu Sporting Lisabona pe care îl va juca pe data de 7 aprilie, pe noul Stadion „Valentin Stănescu”, din București.

Meciul dintre Dinamo Kiev U19 și Sporting Lisabona U19 ar fi trebuit să aibă loc în Ucraina. Totuși, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, meciul va avea loc pe un teren neutru.

Întâlnirea a fost anunțată chiar de Mircea Lucescu, acesta afirmând că Dinamo Kiev se pregătește să o primească pe Sporting în România, pe Stadionul Rapid din București, pe 7 aprilie.

Kievienii au rămas singura reprezentantă a Ucrainei în competițiile cupelor europene din actualul sezon.

Va fi primul meci oficial pe care o echipă ucraineană îl joacă la orice nivel de la începutul războiului.

În interviul acordat celor de la The Guardian, Mircea Lucescu susține că a făcut eforturi pentru ca meciul să se desfășoare, după ce a fost amânat la începutul lunii. El vrea să ofere poporului ucrainean un motiv de bucurie.

„Știu că mulți vor spune că este greșit din punct de vedere moral ca unii dintre oameni să lupte într-un război, în timp ce alții joacă fotbal", a spus Lucescu pentru The Guardian.

„Dar fiecare persoană poate lupta într-un mod personal, poate face tot ce poate pentru a-i ajuta sau sprijini pe cei de acasă. Performanța pe teren poate încuraja și inspira atât de mulți.”

Dealtfel, Mircea Lucescu speră să ajute și echipa națională. „Le-am spus celor de la Federația ucraineană de fotbal despre gândurile mele", a mai declarat tehnicianul român.

„Cred că ar fi o idee bună să avem o echipă comună creată din jucători de la Shakhtar și Dinamo care să se antreneze și să joace la București, înainte de meciul de baraj al Ucrainei pentru Cupa Mondială, împotriva Scoției din iunie.”

×
Subiecte în articol: dinamo kiev