x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Dosarul lui Manchester City, trimis la camera de judecată a UEFA

Dosarul lui Manchester City, trimis la camera de judecată a UEFA

16 Mai 2019   •   15:55
Dosarul lui Manchester City, trimis la camera de judecată a UEFA

Concluziile anchetei despre Manchester City, suspectat de nerespectarea regulilor fair play-ului financiar (FPF), au fost trimise la camera de judecată a UEFA, care va trebuie să ia o decizie în acest dosar complicat ce ar putea duce la excluderea clubului englez din Liga Campionilor, a anunţat joi forul fotbalistic european, citat de AFP.
Anchetatorul şef al comisiei de control financiar a cluburilor (ICFC), organul de control al UEFA pentru problemele legate de FPF, "a decis să trimită clubul Manchester City FC în faţa camerei de judecată a ICFC în urma concluziilor anchetei sale", a scris instanţa fotbalului european.
"Camera de instrucţie a ICFC a deschis o anchetă referitoare la clubul Manchester City FC pe 7 martie 2019 în legătură cu eventualele încălcări ale regulilor FPF care au fost făcute publice de mai multe media", a continuat UEFA.
Gruparea engleză este, alături de Paris Saint-Germain, unul dintre cluburile arătate cu degetul de Football Leaks, care a dezvăluit că Abu Dhabi a adus 2,7 miliarde de euro la Manchester City în ultimii şapte ani, în special prin contracte de sponsorizare supraevaluate.
Clubul englez a indicat că "este dezamăgit, însă din păcate nu surprins" de anunţul UEFA.
"Manchester City aşteaptă cu încredere un deznodământ pozitiv, cât timp chestiunea este tratată de o instanţă juridică independentă. Acuzaţia de nereguli financiare rămâne complet falsă, iar trimiterea de către camera de instrucţie a ICFC ignoră un ansamblu complet de dovezi convingătoare oferite de club", a continuat gruparea.
The New York Times a scris luni că UEFA va recomanda excluderea lui City din Liga Campionilor în sezonul 2019-2020 sau 2020-2021.
Potrivit procedurii UEFA, camera de judecată a ICFC poate închide acest dosar, poate exclude clubul din competiţiile europene, poate dicta sancţiuni disciplinare sau să aplice, să respingă sau să modifice o decizie a anchetatorului şef.
Manchester City a primit deja o amendă de 60 milioane euro în 2014 (din care 20 milioane ferme) pentru încălcarea regulilor FPF. Clubul englez a fost obligat, totodată, să alinieze doar 21 de jucători în ediţia următoare a Ligii Campionilor, faţă de 25, cât prevede regulamentul competiţiei.
Clubul englez a câştigat în acest sezon Premier League şi Cupa Ligii engleze, iar sâmbătă îşi poate trece în palmares şi Cupa Angliei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: manchester city uefa