x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Echipa „antrenată” de Gigi Becali a obținut doar un egal pe teren propriu. Calificarea în play-off-ul Europa League este tot mai departe

Echipa „antrenată” de Gigi Becali a obținut doar un egal pe teren propriu. Calificarea în play-off-ul Europa League este tot mai departe

08 Aug 2019   •   23:33
Echipa „antrenată” de Gigi Becali a obținut doar un egal pe teren propriu. Calificarea în play-off-ul Europa League este tot mai departe

FCSB şi FK Mlada Boleslavau terminat la egalitate, 0-0, joi seara, în prima manşă din turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal, pe Stadion ''Marin Anastasovici'' din Giurgiu.

FCSB a făcut o primă repriză slabă, a dominat jocul după pauză, când şi-a creat şi multe ocazii de gol, dar păstrează şanse de calificare în ciuda acestei remize.

Prima oportunitate a meciului a venit în min. 13, când Popescu a fost blocat în momentului şutului în careul oaspeţilor.

Vlad a avut o intervenţie notabilă în min. 26, respingând şutul lui Komlicenko, tras de la peste 25 m. Oaspeţii, care au construit mai mult, au ratat o bună situaţie în min. 40, când centrarea lui Mesanovic a fost reluat de Bucha cu capul pe lângă poartă.

FCSB l-a pierdut în prima repriză pe Lucian Filip, accidentat.

În repriza secundă, FCSB a ridicat nivelul jocului şi ocaziile au început să apară la poarta lui Seda, care a prins şutul lui Coman (47), goalkeeper-ul respingând apoi şutul lui Vînă la colţul scurt (51).

Mlada Boleslav a mai avut o oportunitate, prin Ladra (58), care a şutat pe lângă din poziţie favorabilă.

Seda a respins şutul lui Moutinho din afara careului (59), voleul lui Coman a fost deviat în corner (67), portarul ceh a respins magistral şutul lui Coman (71) de la 25 de metri, internaţionalul de tineret ratând apoi din nou, cu un lob peste poartă de la 15 metri (72). Seda (79) a avut o nouă intervenţie foarte bună la mingea trimisă de Coman, iar cea mai mare ocazie a fost ratată de Panţîru (83): Seda a respins şutul lui Coman, Gikiewicz a recuperat, iar Panţîru a şutat în transversală din poziţie ideală. Ultima ocazie a vicecampioanei a fost semnată de Gikiewicz, a cărui lovitură de cap a fost prinsă de portar (90+1).

La meci a asistat şi celebrul antrenor Mircea Lucescu.

Manşa secundă va avea loc pe 15 august, în Cehia, iar câştigătoarea va juca în play-off probabil cu echipa portugheză Vitoria Guimaraes, care a dispus în deplasare cu 3-0 de letonii Ventspils FK.

FCSB a ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie, după eşecuri cu FC Botoşani (0-2), Alaşkert (2-3), ambele acasă, respectiv cu Astra Giurgiu (1-2).

FCSB - FK Mlada Boleslav 0-0
Giurgiu, Stadion ''Marin Anastasovici''
Europa League - turul al treilea preliminar (prima manşă)

Au evoluat echipele:
FCSB: 99. Andrei Daniel Vlad - 2. Valentin Creţu, 16. Bogdan Planic, 8. Lucian Filip (3. Ionuţ Panţîru, 32), 18. Aristidis Soiledis - 23. Ovidiu Popescu (14. Thierry Moutinho, 46), 17. Iulian Cristea, 20. Ionuţ Vînă - 26. Răzvan Oaidă, 10. Florin Tănase (căpitan; 27. Lukasz Gikiewicz, 80), 7. Florinel Coman. Antrenor: Vergil Andronache.
Rezerve neutilizate: 34. Cristian Bălgrădean - 24. Diogo Salomao, 25. Ovidiu Perianu, 70. Claudiu Belu-Iordache.
FK Mlada Boleslav: 33. Jan Seda - 34. Antonin Krapka, 22. Ladislav Takacs, 36. Daniel Pudil, 25. Marco Tulio - 24. Pavel Bucha, 8. Marek Matejovsky (căpitan; 23. Lukas Budinsky, 74), 12. Michal Hubinek, 9. Tomas Ladra (18. Jakub Fulnek, 65) - 11. Nikolai Komlicenko, 10. Muris Mesanovic (20. Jonas Auer, 87). Antrenor: Jozef Weber.
Rezerve neutilizate: 13. Jan Stejskal - 15. Tomas Wagner, 26. David Pech, 29. Jakub Klima.

Arbitru: Adrien Jaccottet; arbitri asistenţi: Vital Jobin, Jonas Erni; al patrulea oficial: Fedayi San (toţi din Elveţia)
Cartonaşe galbene: Popescu (16), Matejovsky (28), Komlicenko (47), Oaidă (54), Mesanovic (56), Coman (90+1), Moutinho (90+4).

AGERPRES

×