x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Emiratele Arabe Unite vor găzdui Cupa Mondială a Cluburilor, la începutul anului 2022

Emiratele Arabe Unite vor găzdui Cupa Mondială a Cluburilor, la începutul anului 2022

21 Oct 2021   •   10:00
Emiratele Arabe Unite vor găzdui Cupa Mondială a Cluburilor, la începutul anului 2022

Emiratele Arabe Unite (EAU) vor găzdui Cupa Mondială a Cluburilor din acest sezon, la începutul anului 2022, a declarat miercuri președintele FIFA, Gianni Infantino.

Inițial, Japonia trebuia să organizeze turneul în luna decembrie a acestui an, dar s-a retras luna trecută din cauza situației COVID-19 din țară.

"S-a decis (la reuniunea Consiliului FIFA) că Cupa Mondială a Cluburilor 2021 se va disputa la începutul anului 2022, datele exacte urmând a fi stabilite, iar gazdele, după retragerea Japoniei din cauza pandemiei, vor fi Emiratele Arabe Unite...", a spus Infantino.

Emiratele Arabe Unite au mai organizat turneul de patru ori până acum, în 2009, 2010, 2017 și 2018.

Anul trecut, FIFA a ales Japonia ca gazdă pentru un eveniment tradițional cu șapte cluburi, după ce un turneu extins cu 24 de echipe, programat inițial pentru China în iunie 2021, a fost amânat din cauza pandemiei.

Competiția anuală reunește campionii celor șase confederații mondiale, precum și câștigătorii campionatului din țara gazdă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cupa mondială a cluburilor