x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Europa League: FC Viitorul a remizat acasă cu Vitesse Arnhem, scor 2-2

Europa League: FC Viitorul a remizat acasă cu Vitesse Arnhem, scor 2-2

26 Iul 2018   •   20:41
Europa League: FC Viitorul a remizat acasă cu Vitesse Arnhem, scor 2-2

FC Viitorul Constanţa a încheiat la egalitate cu echipa olandeză Vitesse Arnhem, scor 2-2 (1-0), meciul care a avut loc joi, pe Stadionul Central al Academiei Hagi din Ovidiu, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa League la fotbal. 

 

Viitorul a condus cu 2-0 prin dubla lui Denis Drăguş (minutele 44 şi 49), dar a primit destul de uşor două goluri, semnate de Tim Matavz (53) şi Bryan Linssen (72). Viitorul a controlat în general meciul, arătând un plus în ce priveşte tehnica şi imaginaţia, dar lipsa de experienţă a fost de multe ori vizibilă, iar Vitesse a fost superioară în finalul întâlnirii. 

Meciul a fost plictisitor în primele aproximativ 30 de minute. Portarul Valentin Cojocaru a boxat la o acţiune periculoasă (minutul 15), iar fundaşul Bogdan Ţîru a intervenit şi el salvator (26). Alexandru Măţan s-a accidentat şi a fost înlocuit după o jumătate de oră de joc, fiind scos pe targă. Vînă a avut o acţiune personală, dar a trimis pe lângă poartă (33), iar două minute mai târziu a fost rândul lui Drăguş să fie periculos. 

Oaspeţii au avut o mare ocazie la lovitura de cap a lui Matavz (36). Aproape imediat, Drăguş, din poziţie ideală, a trimis în portar (37). Viitorul a cerut apoi penalty la o fază la care Buttner a atins mingea cu mâna (38). 

Denis Drăguş a deschis scorul cu o lovitură de cap, după o centrare de pe stânga a lui Lyes Houri, înlocuitorul lui Măţan (43). Drăguş a reuşit dubla în startul reprizei secunde, tot cu o lovitură de cap, după un şut-centrare al lui Achim (49). Vitesse a redus din handicap la o fază care nu anunţa mare lucru, Matavz fructificând o centrare a lui Buttner (54). 

Cojocaru a fost nesigur la o centrare de pe dreapta (57). La altă acţiune care nu anunţa nimic, Matavz a avut şansa egalării, dar Cojocaru s-a opus (67). Viitorul a avut o dublă ocazie prin Ianis Hagi şi Achim (70). Oaspeţii, fără să impresioneze, au egalat în minutul 72 prin Linssen, care a trimis cu capul de lângă Mailson Lima, ce a fost apatic la această fază. 

Echipa lui Gheorghe Hagi a atacat după golul primit şi un şut al lui Houri a fost deviat (77). Gazdele au rămas în inferioritate numerică în minutul 80, când Artean, introdus de puţin timp, a fost eliminat pentru un fault grosolan. 

Viitorul a fost salvată de bară şi de o intervenţie a lui Cojocaru (83). Thelander îi putea aduce în avantaj pe olandezi în ultimul minut al timpului regulamentar. După minutul 80, meciul s-a desfăşurat pe o ploaie torenţială. Manşa secundă va avea loc pe GelreDome din Arnhem, în data de 2 august. În primul tur preliminar, Viitorul a eliminat-o pe Racing Union Luxemburg cu scorul general de 2-0. 

Dacă va trece de Vitesse, Viitorul va juca în turul al treilea preliminar cu câştigătoarea dintre PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, şi FC Basel. Echipa antrenată de Gheorghe Hagi ar fi gazdă în primul meci. AGERPRES

×