x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Sevilla bate pe Man United la scor de neprezentare și se califică în semifinala Europa League

Sevilla bate pe Man United la scor de neprezentare și se califică în semifinala Europa League

de Redacția Jurnalul    |    21 Apr 2023   •   06:50
Sevilla bate pe Man United la scor de neprezentare și se califică în semifinala Europa League
Sursa foto: Hepta

Maguire și De Gea au greșit decisiv în returul de pe Estadio Ramón Sánchez Pizjuán din Sevilla, în sferturile de finală ale UEFA Europa League și trupa lui Ten Hag a fost învinsă cu 3-0, în fața unei mări albe de suporteri.

Leverkusen, Juventus și AS Roma și-au asigurat și ele in loc în semifinale.

Sevilla – Manchester United 3-0 (1-0) 5-2 la general

Fundașul Maguire și portarul De Gea au fost eroii engativi ai lui Manchester United, joi seara în returul optimilor de finală din Europa League. După ce și-a marcat unul din cele două autogoluri din tur, căpitanul diavolilor roșii a mai gafat o dată și în debutul meciului de pe Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, când, pus în dificultate de o pasă a lui De Gea, a pierdut mingea în defensivă, dând ocaza lui Youssef En Nesyri să deschidă scorul.

Spaniolii au mai marcat un gol în prima repriză, anulat din cauza unui offside milimetric sesizat de arbitrii din cabina VAR.

Bade a dus în cele din urmă scorul la 2-0, pentru ca De Gea să o îngenuncheze pe United, cu o nouă gafă ce i-a permis aceluiași Youssef En Nesyri să marcheze pentru 3-0.

Sevilla se califică în semifinală, unde va întâlni pe Juventus.

Sporting Lisabona – Juventus Torino 1-1 (1-1) 1-2 la general

Bătrâna doamnă pleca în returul din Portugalia cu avantaj fragil de 1-0, pe care l-a dublat rapid, în minutul 9, prin Rabiot. Lusitanii au revenit peste 11 minute, egalând cu golul reușit de Edwards din penalty.

Bianconeri au conservat rezultatul până la final, cu unele emoții în minutul 50, când arbitrii din cabina VAR au analizat un posibil henț în careu, care nu a dus însă la penalty pentru gazde.

Semifinala cu Sevilla se joacă pe 11 și 18 mai, cu primul meci la Torino

 

Royale Union SG – Bayern Leverkusen 1-4 (0-2) 1-5 la general

După remiza de pe teren propriu, nemții erau obligați să câștige în deplasarea din Belgia, pentru a nu fi furnizorii unei surprize negative. Drept consecință, Diaby a marcat în minutul 2, pentru 0-1, avantajul înainte de intrarea la vestiare fiind dublat de Bakker.

Frimpong a clarificat definitiv soarta calificării, punctând pentru 0-3, în minutul 61. Belgienii au reușit și ei să ofere suporterilor satisfacția unui gol marcat pe teren propriu, prin Terho, 4 minute mai târziu.

Hlozek a securizat tabela în minutul 79, pentru 1-4 și o calificare meritată a germanilor, care vor întâlni în semifinală pe AS Roma lui Mourinho.


AS Roma – Feyenoord Rotterdam 2-1 (0-0) 4-1 după prelungiri, 4-2 la general

Italienii u fost la un pas de a rata calificarea, dând emoții maxime suporterilor de pe Olimpico după ce la 1-0 au avut un al doilea gol anulat, urmat de egalarea olandezilor, care în minutul 80 erau calificați în semifinale, cu 2-1 la general.

Însă bomba ce o putea declanșa golul brazilianului Igor Paixao a fost dezamorsată parțial de Dybala, în minutul 89, reușita sa ducând meciul în prelungiri.

Acolo unde El Shaarawy și Pellegrini au marcat câte un gol pe repriză, pentru a-l duce pe tehnicianul Jose Mourinho într-o nouă semifinală de cupă europeană.

Semifinala se joacă pe 11 și 18 mai, cu primul meci la Roma.

(sursa: Mediafax)

×