x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Everton și Nottingham Forest, acuzate de Premier League că au încălcat regulile financiare

Everton și Nottingham Forest, acuzate de Premier League că au încălcat regulile financiare

de Redacția Jurnalul    |    16 Ian 2024   •   18:45
Everton și Nottingham Forest, acuzate de Premier League că au încălcat regulile financiare
Sursa foto: Hepta

Premier League a acuzat Everton și Nottingham Forest de încălcarea regulilor sale financiare. Ambele cluburi au fost deferite unei comisii independente pentru presupuse încălcări ale regulilor privind profitul și sustenabilitatea în conturile lor pentru 2022-23.

Conform regulamentelor Premier League, cluburile pot pierde maximum 105 milioane de lire sterline pe o perioadă de trei sezoane, sau 35 de milioane de lire sterline pe campanie, înainte de a se confrunta cu sancțiuni.

Cluburile care încalcă aceste reguli riscă să primească o amendă sau o scădere de puncte.

Everton face în prezent apel împotriva unei deduceri de 10 puncte dintr-o acuzație anterioară.

Premier League a precizat într-o declarație că Everton și Nottingham Forest "au confirmat fiecare că încalcă regulile de profitabilitate și sustenabilitate ale ligii".

"Acest lucru este ca urmare a faptului că au susținut pierderi peste pragurile permise pentru perioada de evaluare care se încheie în sezonul 2022-23.

"În conformitate cu regulile Premier League, ambele cazuri au fost acum transmise președintelui comisiei juridice, care va numi comisii separate pentru a determina sancțiunea adecvată".

Cluburile încalcă regulile privind profitul și sustenabilitatea (PSR) dacă bilanțul lor pe perioada relevantă duce la o pierdere mai mare de 105 milioane de lire sterline.

Nottingham Forest a petrecut două sezoane în campionat în perioada de evaluare de trei ani, ceea ce înseamnă că pierderea maximă pentru club este de 61 de milioane de lire sterline.

Cluburile au trebuit să își prezinte conturile pentru 2022-23 până la 31 decembrie, în conformitate cu noile reguli concepute pentru a accelera procesul de raportare și pentru a se asigura că orice sancțiuni au fost impuse în timpul unui sezon în care a avut loc presupusa încălcare.

Premier League a avut la dispoziție 14 zile de la data raportării pentru a informa cluburile dacă au încălcat sau nu legea.

Everton ocupă locul 17 în clasamentul Premier League și se află la doar un punct peste Luton Town, care se află în zona retrogradării, având un meci în plus, în timp ce Nottingham Forest se află la patru puncte de zona retrogradabilă, pe locul 15.

(sursa: Mediafax)

 

×