x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fără glorie, naționala de fotbal a României s-a târât în urna a doua pentru preliminariile CM 2022

Fără glorie, naționala de fotbal a României s-a târât în urna a doua pentru preliminariile CM 2022

de Şerban Mihăilă    |    18 Noi 2020   •   23:40
Fără glorie, naționala de fotbal a României s-a târât în urna a doua pentru preliminariile CM 2022

La capătul unui meci anost, în care noii jucători aduși de antrenorul Mirel Rădoi la prima reprezentativă au fost la fel de neinspirați precum cei pe care i-au înlocuit la națională, selecționata României a scos un 1-1 chinuit, la Belfast, cu Irlanda de Nord, în grupele Nations League.

Timp de 70 de minute, România a avut un atac inexistent, iar gazdele, considerate înaintea meciului un adversar facil, au înscris în minutul 56. A fost nevoie de două schimbări inspirate, Maxim și Mogoș în locul lui Man și Crețu, ca selecționata noastră să înceapă să joace ceva, într-o partidă în care ne-am târât pentru a nu fi învinși.Calvarul a luat sfârșit abia în minutul 82, când veteranul Bicfalvi a înscris golul egalării. 

În rest, fostul spațiu iugoslav un vechi prieten, a ținut cu România și a făcut ceea ce nu am reușit noi pe teren. Aseară, în urma victoriei Bosniei-Herțegovina în fața Belgiei, naționala noastră U21 s-a calificat la turneul final al EURO 2021, iar astăzi, prin rezultatul pozitiv al Serbiei în confruntarea cu Rusia, prima reprezentativă a României a trecut în fața rușilor în clasamentul UEFA și, implicit, va fi plasată într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru CM 2022. 

Mai mult, trupa lui Rădoi a profitat de anularea partidei cu Norvegia, urcând, fără niciun merit, încă un loc în clasamentul după care UEFA va alcătui grupele valorice la tragerea la sorți. 

Echipe de start:

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – Ballard J.Evans, Cathcart – Kennedy, McNair, Smith, McCain, Dallas – Magennis, Boyce

Rezerve:  McGovern, Hazard, C. McLauglin, Lewis, Flanagan, Galbraith, McLaughlin, Washington, Whyte

Antrenor: Ian Baraclough

România: Tătărușanu – Nedelcearu, I. Cristea, Toșca – Crețu, R. Marin, Nistor, Camora – Man, Alibec, Fl. Tănase

Rezerve: Bălgrădean, Lazar, Mitrea, Pușcaș, Al. Maxim, Cr.Ganea, Mogoș, Albu, Țîru, Bicfalvi, Cr.Manea, T. Băluță

Antrenor: Mirel Rădoi

×
Subiecte în articol: nationala romaniei