x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FC Viitorul, victorie amară contra KAA Gent; constănțenii s-au impus cu 2-1

FC Viitorul, victorie amară contra KAA Gent; constănțenii s-au impus cu 2-1

01 Aug 2019   •   19:54
FC Viitorul, victorie amară contra KAA Gent; constănțenii s-au impus cu 2-1

FC Viitorul Constanţa a fost eliminată din Europa League după ce s-a impus cu scorul de 2-1 (0-1) în meciul cu echipa belgiană KAA Gent, disputat joi la Ovidiu, în manşa secundă a turului 2 preliminar al competiţiei.

Viitorul a plătit tribut evoluţiei slabe a apărării din meciul tur, câştigat de Gent cu 6-3, după 5-1 la pauză. Formaţia belgiană a mers mai departe cu scorul general de 7-5.

Ambele goluri ale echipei lui Gheorghe Hagi au fost reuşite de Gabriel Iancu, din penalty, în minutele 47 şi 61. Oaspeţii au condus în urma golului lui Roman Iaremciuk din minutul 38.

Viitorul a început ofensiv, dar mult timp nu a avut ocazii adevărate. Un moment notabil a fost şutul peste poartă al lui Achim din minutul 20. Ngadeu, fostul fundaş al lui FC Botoşani, a intervenit în faţa lui Ganea, în min. 29.

Oaspeţii s-au mulţumit să se apere şi s-au apropiat rar de buturile apărate de Cabuz, preferat în acest meci lui Tordai.

Gent a deschis scorul la primul său şut pe poartă, în min. 38, prin ucraineanul Iaremciuk, după o acţiune prelungită, la care este posibil ca Ţîru să fi fost faultat de un adversar. Iaremciuk a punctat de două ori în partida tur.

Viitorul a început tare actul secund şi a obţinut un penalty prin Iancu. Acelaşi jucător a transformat cu precizie, în min. 47.

Un timp, echipa lui Gheorghe Hagi a dominat fără să mai fie foarte periculoasă, dar a obţinut un nou penalty, în urma unui henţ, şi tot Iancu a transformat (61).

Imediat, Gent a creat pericol prin Iaremciuk.

Formaţia antrenată de Jess Thorup a încercat să oprească elanul gazdelor. Viitorul a avut momente în care a presat puternic, încurajată de public. Cel mai aproape de gol a fost Calcan, care întârziat să şuteze şi nu a reuşit să-l învingă pe portarul Kaminski (80).

Prima ocazia clară a lui Gent în repriza a doua a aparţinut lui Bezus (78). Patru minute mai târziu, Cabuz s-a remarcat în faţa lui Iaremciuk.

Viitorul nu l-a avut în lot pe Denis Drăguş, ce ar urma să se transfere la altă grupare belgiană, Standard Liege.

În sezonul 2016-'17 al Europa League, Viitorul o întâlnea pe Gent, care se impunea cu 5-0 acasă şi făcea 0-0 la Ovidiu.

Gent va juca în turul 3 preliminar cu câştigătoarea dublei manşe dintre AEK Larnaca (Cipru) şi Levski Sofia (Bulgaria). Primul meci va fi în deplasare, pe 8 august.

FC Viitorul Constanţa - KAA Gent 2-1 (0-1)
Au marcat: Gabriel Iancu (47 - penalty, 61 - penalty), respectiv Roman Iaremciuk (38)
Ovidiu, Academia Hagi - Stadion Central
Europa League - turul al doilea preliminar (manşa a doua)

Au evoluat echipele:
FC Viitorul Constanţa: 43. Cătălin Cabuz - 5. Sebastian Mladen, 15. Bogdan Ţîru (căpitan), 23. Virgil Ghiţă, 6. Bradley De Nooijer - 19. Lyes Houri, 18. Andrei Artean (10. Eric De Oliveira Pereira, 62), 77. Vlad Achim - 9. Gabriel Iancu, 11. George Ganea (30. Andreaş Calcan, 73), 28. Alexandru Măţan (3. Steliano Filip, 55). Antrenor Gheorghe Hagi.
Rezerve neutilizate: 1. Arpad Tordai - 2. Radu Boboc, 17. Andrei Ciobanu, 27. Marco Dulca.
KAA Gent: 1. Thomas Kaminski - 23. Mikael Lustig, 5. Michael Ngadeu-Ngadjui, 32. Igor Plastun, 21. Nana Asare - 19. Brecht Dejaegere (33. Louis Verstraete, 57), 6. Elisha Owusu, 16. Jonathan David, 8. Vadis Odjidja (căpitan) - 31. Yuya Kubo (9. Roman Bezus, 59), 7. Roman Iaremciuk (28. Mamadou Sylla, 88). Antrenor: Jess Thorup.
Rezerve neutilizate: 26. Colin Coosemans - 14. Alessio Castro-Montes, 15. Milad Mohammadi, 76. Timothy Derijck.

Arbitru: Jose Luis Munuera Montero; arbitri asistenţi: Inigo Prieto Lopez De Cerain, Alfonso Baena Espejo; al patrulea oficial: Valentin Gomez (toţi din Spania).
Cartonaşe galbene: Achim (15), Houri (70). AGERPRES

×
Subiecte în articol: fc viitorul gent