x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League

FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League

31 Aug 2018   •   06:45
FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League

Vicecampioana României, FCSB, a ratat calificarea în grupele Europa League la fotbal, joi seara, deşi a învins formaţia austriacă Rapid Viena cu scorul de 2-1 (2-0), pe Arena Naţională din Bucureşti, în manşa a doua a play-off-ului. 

 

Rapid Viena s-a calificat grupe după ce în tur câştigase cu scorul de 3-1. Harlem Gnohere (11) şi Mihai Roman I (45+2) au marcat pentru ''roş-albaştri'', în timp ce golul oaspeţilor a fost reuşit de fundaşul Mario Sonnleitner (63), după o mare eroare a portarului Andrei Vlad. 

FCSB a reuşit să deschidă scorul la prima sa ocazie (11), Gnohere reluând simplu centrarea lui Roman. Vlad a arătat semne de nesiguranţă în min. 16, când a reţinut cu mari emoţii şutul lui Alar de la 30 de metri. Tânărul goalkeeper a greşit şi în min. 35, când a reţinut o pasă trimisă de un coechipier, dar Gnohere a blocat şutul lui Knasmullner la lovitură liberă indirectă din careu. 

FCSB a intrat la pauză cu un avans de două goluri, după ce Rusescu, abia intrat pe teren, a centrat în careu, Roman a reluat cu capul, iar mingea a intrat în poartă din fundaşul Potzmann (45+2). Echipa antrenată de Nicolae Dică a avut şansa de a se desprinde în debutul reprizei secunde, dar Gnohere (48), rămas singur cu portarul, a trimis un lob peste poartă. 

Rapid a avut o bună situaţie de gol în min. 58, când Ivan nu a ajuns la mingea trimisă în faţa porţii de Knasmullner. În min. 63, portarul Andrei Vlad (19 ani) a respins o minge care ieşea în corner la o lovitură liberă, mingea a ajuns la Sonnleitner, iar şutul său a fost respins de Bălaşa în propria poartă. 

Acelaşi Vlad s-a remarcat în două rânduri, în min. 66, când a respins mingea trimisă de Alar, şi în min. 83, când a deturnat în transversală şutul lui Vlad. FCSB putea trimite meciul în prelungiri, dar şutul din întoarcere al lui Rusescu a fost respins de portarul Strebinger de sub transversală. Planic (87) a avut ultima oportunitate a echipei bucureştene, dar Strebinger a reţinut mingea trimisă cu capul de fundaş. 

Precedentul sezon european în care România nu a avut o reprezentantă în grupele cupelor europene a fost 2015-2016.

AGERPRES

×