x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Felipe Melo l-a insultat pe Facebook pe arbitrul care nu i-a acordat un penalty lui Juventus

Felipe Melo l-a insultat pe Facebook pe arbitrul care nu i-a acordat un penalty lui Juventus

de Delia Gomoescu    |    03 Feb 2011   •   14:11
Felipe Melo l-a insultat pe Facebook pe arbitrul care nu i-a acordat un penalty lui Juventus

După două eşecuri în numai trei zile, Juventus se află în cădere liberă în Serie A, unde a picat pe locul 8. Bianconerii au pus însă ultima înfrângere, 1-2 pe terenul lui Palermo, pe seama arbitrului Emidio Morganti, care nu le-a acordat penalty la un henţ evident al lui Bovo.

Prestaţia lui Morganti, încoronat recent drept cel mai bun arbitru italian, i-a scos din sărite pe torinezi. Pentru că nici unul dintre jucători nu a fost trimis la conferinţa de presă de după meci, tocmai pentru a se evita atacurile dure la adresa centralului, Felipe Melo a găsit o altă cale de a-şi exprima frustrarea. L-a insultat pe arbitru pe Facebook. “Morganti bandido!” a fost statusul ales de jucător imediat după meciul de la Palermo. Lucru care s-ar putea să-l coste pe brazilian, pentru că un precedent există. Nu demult, Ryan Babel l-a jignit pe arbitrul Howard Webb pe Twitter, primind în cele din urmă o amendă de 10.000 de lire sterline. Ulterior, Melo a încercat să dreagă busuiocul, susţinând că totul e opera unui hacker. “N-am fost eu. Nu mi-aş permite niciodată să spun aşa ceva despre un arbitru”, a scris jucătorul înainte de a-şi închide temporar pagina "până la rezolvarea problemelor de securitate".

În schimb, antrenorul Gigi Delneri nu s-a ferit să-l facă praf pe Morganti, în direct, la Sky Sport. "Am avut un penalty pe care arbitrul ori nu l-a văzut, ori nu a vrut să-l acorde. A fost un penalty evident, iar arbitrul se afla la doi metri de fază şi nu poate spune că nu l-a văzut. Şi dacă nu l-a văzut ar trebui să-şi schimbe meseria. |n plus, nu ne-au fost acordate multe faulturi. Acelaşi arbitru ne-a refuzat şi la Napoli un gol. Corpul de arbitri acordă foarte puţină atenţie clubului Juventus, acesta este adevărul. Nu vrem decât respect!", a spus Delneri, adăugând că ştie că va fi suspendat pentru cuvintele sale. Favorizată de arbitri odinioară, Juventus a căzut în dizgraţie după scandalul Calciopoli, iar acum se consideră chiar persecutată.

Tehnicianul a continuat nervos şi ironic: "Sper că Maurizio Zamparini (n.r. - preşedintele lui Palermo) nu va declara acum că lui nu i s-a acordat un penalty". Zamparini, obişnuit să critice arbitrajele, declarase recent că echipa sa putea fi pe primul loc în clasament dacă ar fi fost fluierată corect.

×