x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA a emis o declarație privind abuzurile rasiste la adresa jucătorilor englezi, în Ungaria

FIFA a emis o declarație privind abuzurile rasiste la adresa jucătorilor englezi, în Ungaria

03 Sep 2021   •   21:30
FIFA a emis o declarație privind abuzurile rasiste la adresa jucătorilor englezi, în Ungaria

FIFA a emis o declarație prin care confirmă că urmează să investigheze abuzurile rasiale la adresa lui Raheem Sterling și Jude Bellingham de către fanii maghiari. Jucătorii englezi au fost victimele unor scandări rasiste din partea suporterilor maghiari în timpul meciului de joi cîștigat de Anglia.

În declarația emisă de forul de conducere al fotbalului mondial, FIFA a confirmat că vor fi luate "măsuri adecvate":

"În primul rând, FIFA respinge cu fermitate orice formă de rasism și violență și are o poziție foarte clară, de toleranță zero față de astfel de comportamente în fotbal. FIFA va lua măsuri adecvate imediat ce va primi rapoartele de meci referitoare la meciul Ungaria-Anglia de joi", se precizează în comunicat.

Declarația vine după ce FIFA a fost aspru criticată pentru că nu a adoptat sancțiunea UEFA, conform căreia trei dintre meciurile de calificare ale Ungariei la Cupa Mondială, de pe teren propriu, să se joace cu porțile închise.

UEFA interzisese accesul fanilor maghiari la trei meciuri, după ce aceștia au proliferat injurii rasiste și homofobe la adresa jucătorilor în timpul Euro 2020. Deși o interdicție UEFA nu intră, din punct de vedere tehnic, sub jurisdicția FIFA, se spera că va prevala bunul simț, ceea ce nu s-a întâmplat.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fifa