x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Florin Andone s-a transferat în Premier League

Florin Andone s-a transferat în Premier League

26 Mai 2018   •   08:31
Florin Andone s-a transferat în Premier League

Atacantul român Florin Andone (25 ani) va semna un contract cu Brighton & Hove Albion, care a ajuns, vineri, la un acord cu echipa spaniolă de fotbal Deportivo La Coruna, pentru o sumă nedezvăluită, potrivit site-ului oficial al clubului englez.


Andone va semna pe cinci ani cu gruparea din Premier League după deschiderea ferestrei internaţionale de transferuri, pe 8 iunie, precizează sursa amintită. După cum relatează presa britanică, Brighton ar plăti 5,25 milioane de lire sterline (6 milioane de euro) pentru Andone.


Internaţionalul român a strâns 69 de meciuri în două sezoane pentru galicieni, marcând 18 goluri, dar în ultima stagiune nu a putut împiedica retrogradarea echipei în eşalonul secund din Spania.


''Suntem încântaţi că Florin e de acord să vină la noi. Este un jucător pe care îl urmărim de ceva timp şi va da o nouă dimensiune opţiunilor noastre în atac'', a declarat managerul Chris Hughton.

''Este un jucător care munceşte foarte mult, care şi-a demonstrat calitatea la cel mai înalt nivel în Spania şi pe plan internaţional. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu el în sezonul viitor'', a mai spus tehnicianul.

Născut la Joldeşti (jud. Botoşani), Andone s-a mutat în Spania când era copil şi a debutat ca senior la echipa de liga a treia CD Castellon, înainte de a semna pentru Villarreal în 2013. După ce a fost împrumutat la Atletico Baleares în sezonul 2013/14, atacantul s-a transferat la Cordoba în iulie 2014, marcând de 27 de ori în 58 de partide, înaintea transferului său la Deportivo, în iulie 2016.

Andone are 21 de selecţii la naţionala României, inclusiv 3 la EURO 2016.

Brighton, care a încheiat sezonul pe locul 15 în Premier League, în primul său din 1983 încoace, l-a transferat miercuri pe fundaşul nigerian Leon Balogun.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: florin andone