x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fosta soţie a lui Maradona, bănuită de huliganism

Fosta soţie a lui Maradona, bănuită de huliganism

11 Iun 2010   •   00:00
Fosta soţie a lui Maradona, bănuită de huliganism
Sursa foto: /Reuters

Claudia Villafane, fosta soţie a selecţionerului Argentinei, Diego Maradona, a fost reţinută timp de patru ore pe aeroportul din Johannesburg, alături de alţi fani argentinieni, timp în care autorităţile sud-africane au verificat dacă are antecedente penale, informează cotidianul spaniol AS.

Cei aproape 60 de pasageri argentinieni au fost reţinuţi de personalul de la vamă, care doreşte să evite accesul huliganilor în Africa de Sud. Potrivit martorilor, oficialii sud-africani s-au urcat în avion cu o listă cu nume şi au cerut ca 58 de pasageri, între care şi Villafane, să coboare. Unei mari părţi a grupului de pasageri i s-a permis să păşească pe teritoriul Africii de Sud după un scurt proces de identificare. În schimb, Villafane şi alţi zece pasageri au fost reţinuţi aproximativ patru ore, pentru verificarea antecedentelor.

"M-au reţinut patru ore şi mi-au luat paşaportul, fără să-mi dea explicaţii. Apoi, m-au lăsat să plec, mi-au spus că a fost o eroare şi că îşi cer scuze", a declarat Claudia Villafane. Diego Maradona a mulţumit Ambasadei şi Consulatului Argentinei în Africa de Sud pentru că au ajutat-o pe fosta sa soţie.

Argentina a furnizat, în ultima perioadă, informaţii autorităţilor sud-africane privind aproximativ 800 de huligani. Naţionala antrenată de Diego Maradona a fost deja însoţită în Africa de Sud de 30 de fani recalcitranţi, care au călătorit chiar cu avionul selecţionatei argentiniene, ceea ce a stârnit o puternică polemică în ţara lor.

×