x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Atalanta, foarte aproape de Champions League, pentru prima dată în istoria clubului

Fotbal: Atalanta, foarte aproape de Champions League, pentru prima dată în istoria clubului

11 Mai 2019   •   19:45
Fotbal: Atalanta, foarte aproape de Champions League, pentru prima dată în istoria clubului

Echipa italiană de fotbal Atalanta Bergamo a făcut un pas important spre calificarea în Liga Campionilor, pentru prima oară în istoria sa, graţie victoriei cu 2-1 obţinută în faţa formaţiei Genoa 1893, sâmbătă, în partida de deschidere a etapei a 36-a din Serie A.

Atalanta s-a impus prin golurile marcate în repriza secundă de gambianul Musa Barrow (46) şi de belgianului Thimothy Castagne (53), în timp ce pentru oaspeţi a înscris Goran Pandev (89). Portarul roman Ionuţ Radu a fost integralist la Genoa.

Meciul a avut loc pe Mapei Stadium din Reggio Emilia, pe care Atalanta îşi dispută meciurile de pe teren propriu în acest final de sezon, din cauza lucrărilor de reconstrucţie care au început luna aceasta la stadionului din Bergamo.

În urma acestui succes, Atalanta a acumulat 65 de puncte şi a urcat provizoriu pe locul al treilea al clasamentului, depăşind-o pe Inter Milano (63 puncte), echipa de pe poziţia a 4-a, care va juca luni, pe San Siro, cu Chievo Verona. 

Gruparea din Bergamo are acum un avans de şase puncte faţă de echipele AS Roma şi AC Milan, ocupantele locurilor 5 şi 6, care îi mai pot pune încă în pericol participarea la viitoarea ediţie a Champions League, la care se califică direct primele patru clasate din liga italiană.

AS Roma va primi duminică vizita campioanei Juventus Torino, în timp ce AC Milan va juca în deplasare cu Fiorentina, sâmbătă, ambele fiind obligate să câştige pentru a rămâne în cursa pentru accederea în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: atalanta Liga campionilor