x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Dupa 28 de ani, Anglia intra in semifinale

Cupa Mondiala 2018: Dupa 28 de ani, Anglia intra in semifinale

07 Iul 2018   •   19:01
Cupa Mondiala 2018: Dupa 28 de ani, Anglia intra in semifinale

Selecţionata Angliei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, sâmbătă, după ce a învins formaţia Suediei cu scorul de 2-0 (1-0), la Samara. 

 

Anglia, campioană în 1966, pe teren propriu, va juca din nou o semifinală de Cupă Mondială după o pauză de 28 de ani, în 1990 ocupând locul 4 în Italia. Echipa ''Three Lions'' s-a impus, după un joc pragmatic, prin golurile marcate de Harry Maguire (30) şi Dele Alli (59) şi va înfrunta în penultimul act Rusia sau Croaţia. 

Meciul a fost unul destul de tern, lipsit de ritm sau de realizări tehnice deosebite, dar englezii au avut o posesie mai bună şi au punctat când au avut şansa, de două ori din două şuturi pe poartă. Prima situaţie notabilă a întâlnirii a venit în min. 12, când Claesson a şutat de la distanţă, dar mingea s-a dus peste. 

Anglia a avut o oportunitate bună prin golgheterul Harry Kane (19), al cărui şut de la 20 de metri a trecut puţin pe lângă ţintă. Selecţionata Albionului a deschis scorul în urma unei faze fixe, fundaşul Maguire (30) marcând cu capul, de la 11 m, la cornerul lui Young. 

Englezii îşi puteau dubla avantajul (45), dar Sterling, scăpat singur, a fost blocat de portarul Olsen, iar apoi şutul său a fost deviat în corner de Granqvist. Scandinavii au fost periculoşi imediat după pauză, când Pickford (47) a respins mingea trimisă cu capul de Berg. 

Echipa lui Southgate a dat lovitura de graţie în min. 59, când Dele Alli, rămas nemarcat, a reluat simplu cu capul din 5 metri, la centrarea lui Lingard. Suedia a încercat să revină şi a avut două şanse bune prin Clasesson (62), şut din careu, şi Berg (72), mingea trimisă din 10 metri, dar de fiecare dată portarul Pickford s-a remarcat. 

Britanicii au absorbit fără probleme încercările ofensive ale adversarilor şi chiar au avut două situaţii, prin Maguire (66) şi Dele Alli (68). Suedia nu a mai jucat o semifinală de Cupă Mondială de 24 de ani, din 1994, când trecea de România în sferturile de finală, la loviturile de departajare. 

Anglia este echipa cu cele mai multe goluri înscrise din faze fixe în Rusia, patru la număr. AGERPRES

×