x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Europa League: FCSB a pierdut cu 1-3 in fata celor de la Rapid Viena

Europa League: FCSB a pierdut cu 1-3 in fata celor de la Rapid Viena

24 Aug 2018   •   06:51
 Europa League: FCSB a pierdut cu 1-3 in fata celor de la Rapid Viena

FCSB a fost învinsă de Rapid Viena cu scorul de 3-1 (2-0) în meciul care a avut loc joi pe Weststadion din capitala Austriei, în prima manşă a play-off-ului Europa League la fotbal. În faţa unui adversar care nu înseamnă prea mult în fotbalul european, FCSB a jucat slab în prima repriză, dar mai bine în cea de-a doua, iar diferenţa de două goluri este exagerată. Ambele echipe s-au remarcat prin nesiguranţă în faza defensivă. 

 

Golurile gazdelor au fost marcate de Christoph Knasmullner (minutul 4), Mario Sonnleitner (40) şi Stefan Schwab (49), iar pentru oaspeţi a punctat Harlem Gnohere (47). Apărarea vicecampioanei României s-a clătinat încă din start. Knasmullner a trimis un şut bun în minutul 2 şi tot el, singur între fundaşii centrali, a deschis scorul două minute mai târziu, la capătul unui contraatac rapid. 

FCSB a echilibrat disputa şi a ratat o mare ocazie în min. 20, când portarul Strebinger a salvat la reluarea lui Teixeira. Roman, din poziţie bună, a trimis un şut în direcţia portarului (24). Planic a greşit grav după un minut, dar Bălgrădean s-a remarcat la execuţia lui Alar. Altă mare ocazie a gazdelor a venit în min 31, când Schwab, dintre fundaşii centrali, a trimis cu capul pe lângă poartă. 

Alar, servit de Murg, l-a remarcat din nou pe Bălgrădean, cel mai bun jucător al echipei sale în prima repriză (38). După două minute, fundaşul Sonnleitner, venit la colţul scurt, a înscris cu capul la un corner. FCSB a încercat să revină înainte de pauză, însă Teixeira a fost blocat de un fundaş (44). 

În debutul actului secund, Strebinger a apărat în faţa lui Coman, intrat la pauză. La una din fazele următoare, Gnohere l-a învins pe portarul austriac de la marginea careului mic, după centrarea lui Stan (47). După două minute, Bălgrădean a respins neinspirat în faţă o centrare de pe dreapta şi Schwab a înscris cu latul. 

Echipa lui Dică a părut capabilă să înscrie din nou. Teixeira şi Gnohere nu s-au sincronizat (57). Gnohere a creat din nou pericol (63), apoi Coman a finalizat prost un contraatac (64). Rapid a fost periculoasă la lovitura liberă a lui Murg (72). Coman şi Man nu au reuşit să marcheze la o acţiune prelungită (73). Berisha l-a stopat prin fault pe Teixeira şi a văzut al doilea cartonaş galben, fiind eliminat (84). 

Cu un om în plus, FCSB a forţat şi a avut trei ocazii uriaşe. Strebinger s-a evidenţiat din nou cu o paradă la şutul lui Rusescu (89), iar un minut mai târziu Coman a lovit baraa, imitat după încă un minut de Benzar. 

Dică a început meciul cu fundaşul Alexandru Stan şi mijlocaşul Mihai Roman, abia transferaţi. Tehnicianul FCSB i-a titularizat şi pe Ovidiu Popescu, la închidere, alături de Mihai Pintilii, şi pe Olimpiu Moruţan la mijloc, în locul lui Florin Tănase, suspendat. Dennis Man a început meciul pe banca de rezerve. Marko Momcilovic a fost accidentat pentru acest meci, iar Junior Morais a fost şi el suspendat. 

La Rapid Viena, atacantul român Andrei Ivan a intrat în min. 68. Returul va avea loc pe 30 august, pe Arena Naţională din Bucureşti. AGERPRES

×
Subiecte în articol: fcsb europa league fotbal rapid viena