x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbalist celebru, încarcerat pentru că și-a înșelat prietenii și familia cu 15 milioane de lire

Fotbalist celebru, încarcerat pentru că și-a înșelat prietenii și familia cu 15 milioane de lire

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2023   •   23:00
Fotbalist celebru, încarcerat pentru că și-a înșelat prietenii și familia cu 15 milioane de lire

Fotbalistul Richard Rufus, fosta vedetă din Premier League, a fost încarcerat pentru că și-a înșelat prietenii și familia cu suma totală de 15 milioane de lire sterline.

Fostul jucător al echipei Charlton Athletic, Richard Rufus, a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, după ce a pretins că este un trader de succes pe piața valutară și a convins victimele să investească în schema sa „cu risc scăzut".

Joi, la Southwark Crown Court, bărbatul de 47 de ani a fost găsit vinovat de fraudă, spălare de bani și desfășurarea unei activități fără autorizație. Anchetatorii au constatat că acesta și-a convins victimele că investițiile lor vor avea un randament de 60% pe an.

Rufus a folosit o parte din cele 15 milioane de lire sterline într-o schemă de tip piramidal, folosind fonduri de la noii investitori pentru a-i plăti pe cei mai vechi. Restul a fost folosit pentru a-și întreține un stil de viață luxos, precum cel avut pe când era fotbalist profesionist de elită.

El a pretins în mod fals că a obținut profituri de mai multe milioane de lire sterline pentru o biserică și profituri bune pentru alți fotbaliști sau foști fotbaliști, pentru care a investit fonduri, dar pe care nu i-a putut identifica din motive de confidențialitate.

Anchetatorii au stabilit că „Rufus a acționat într-un mod egoist fără nicio preocupare pentru victimele sale”.

„El a profitat de statutul său de atlet profesionist, de membru respectat al bisericii și s-a folosit de bunăvoința familiei și prietenilor săi pentru a-i înșela pe ei și pe asociații săi cu milioane de lire sterline, pretinzând în mod fals că poate oferi o investiție cu risc scăzut pe piața valutară. El a susținut că a avut succes cu strategiile sale de investiții, dar investițiile erau pline de riscuri și a pierdut banii victimelor sale în valoare de 15 milioane de lire sterline. În timp ce făcea aceste pierderi uriașe, el a pus aproximativ 2 milioane de lire sterline în conturile sale personale, presupus a fi în scopuri de investiții, dar această sumă nu a fost niciodată transferată în contul său de tranzacționare. În prezent, vom începe procedurile de confiscare pentru a încerca să recuperăm câștigurile sale ilicite", au anunțat anchetatorii, potrivit Sky News.

Apărătorul a fost nevoit să se retragă din fotbalul profesionist în 2004 în urma unei accidentări la genunchi, dar a continuat să ducă o viață de lux, trăind într-o vilă din sudul Londrei, conducând un Bentley și purtând un Rolex.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Richard Rufus incarcerat