x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbalistul cu un potențial înfricoșător, dar răpus de accidentări. El a revenit de fiecare dată

Fotbalistul cu un potențial înfricoșător, dar răpus de accidentări. El a revenit de fiecare dată

11 Dec 2018   •   22:45
Fotbalistul cu un potențial înfricoșător, dar răpus de accidentări. El a revenit de fiecare dată
Sursa foto: Julia Engel

A fost respins de către clubul din orașul natal pentru că era prea scund, iar cariera sa a fost întreruptă de o succesiune de accidentări serioase. Conform CNN, Marco Reus, orice s-ar spune despre el, este jucătorul care revine din nou și din nou.

În ciuda talentului său indiscutabil, ghinionul i-a definit cariera atacantului și i-a împiedicat ascensiunea în vârful piramidei.

„Dacă Marco nu s-ar fi accidentat, ar fi fost unul dintre jucătorii de top din lume” a spus expertul în Bundesliga, Lutz Pfannenstiel pentru CNN Sport.

Totuși, după întoarcerea din campania dezastruoasă cu echipa națională, Reus a fost în formă excelentă. A marcat de 12 ori în 21 de apariții – ajutând-o pe Borussia Dortmund să treacă ușor de adversarele din Bundesliga și Champions League.

Jucătorul de 29 de ani s-a confruntat cu accidentări în cariera sa, cauzate de stilul său de joc și de creativitatea prin care devine amenințarea principală într-un meci.

Evident, cea mai ghinionistă accidentare a fost în 2014, când a ratat campania Germaniei de la CM din Brazilia. Acesta s-a rănit la gleznă cu câteva săptămâni înaintea startului competiției.

În 2017, acesta a suferit o altă accidentare și a lipsit timp de opt luni, așadar mulți n-au crezut că va mai reveni la nivelul de până acum.

Accidentările l-au oprit fizic pe Reus din împlinirea potențialului său înfricoșător, însă l-au „făcut o bestie din punct de vedere mental”, a spus Pfannenstiel. El consideră că ratarea Cupei Mondiale nu a fost uitată de către Reus.

„El mereu este doborât în cea mai importantă parte a carierei sale, dar mereu a reușit să revină”.

×
Subiecte în articol: borussia dortmund marco reus