x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Franța a câștigat trofeul UEFA Nations League, învingând Spania în finală

Franța a câștigat trofeul UEFA Nations League, învingând Spania în finală

11 Oct 2021   •   08:20
Franța a câștigat trofeul UEFA Nations League, învingând Spania în finală
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Naționala Franței a devenit cea de a doua câștigătoare a Ligii Națiunilor la fotbal masculin, după ce a învins în finala competiției Spania, cu scorul de 2-1, după ce fusese inițial condusă. Spaniolul Sergio Busquets a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.

Prima repriză a fost săracă în ocazii, singurul moment tensionat fiind un posibil penalty, după un henț în careu, al francezului Jules Kounde, invalidat de sisemul VAR. Spaniolii au dominat teritorial, fără aș-i crea însă ocazii importante.

Dominarea teritorială spaniolă din prima repriză s-a concretizat în minutul 64, când Mikel Oyarzabal a primit o pasă filtrantă de la Sergio Busquets, pe care a continuat-o cu un șut plasat în diagonală, din interiorul careului, pe lângă Lloris (1-0, min. 64).

Franța a replicat imediat, Karim Benzema egalând peste doar 2 minute, cu un șut de excepție din colțul careului de 16 metri, direct în vinclul porții lui Simon (1-1, min. 66).

Francezii au continuat ofensiva și, după două ocazii ratate, Mbappe a marcat golul victoriei, dintr-o poziție clară de offside, infirmată de sistemul VAR, din cauză că un fundaș spaniol a atins mingea înainte ca aceasta să fi ajuns la atacantul francez (1-2, min. 80).

Lloris a salvat două ocazii mari de gol venite pe fondul forcing-ului de final al spaniolilor și Franța a devenit câștigătoarea celei de a doua ediții a UEFA Nations League.

Jucătorul meciului a fost desemnat Karim Benzema. Golul său spectaculos a schimbat soarta finalei în favoarea Franței, el având totdată o precizie de 81% a paselor la care s-au adăugat și două recuperări.

Jucătorul turneului, de semnat de UEFA este Sergio Busquets. Observatorul tehnic al UEFA, Robbie Keane, a declarat despre căpitanul spaniol: "A controlat ambele meciuri ale Spaniei la acest turneu final, a dictat jocul și îi face pe jucătorii din jurul său mai buni."

Titlul de golgheter al turneului a fost împărțit între Mbappe, Benzema și Tores, cu câte două reușite fiecare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Liga Națiunilor fotbal