x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Franța a învins Belgia în semifinala Ligii Națiunilor, revenind de la 0-2 la pauză

Franța a învins Belgia în semifinala Ligii Națiunilor, revenind de la 0-2 la pauză

08 Oct 2021   •   09:40
Franța a învins Belgia în semifinala Ligii Națiunilor, revenind de la 0-2 la pauză
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Echipa națională de fotbal a Franței s-a calificat joi seara în finala Ligii Națiunilor, învingând cu 3-2, în semifinala jucată pe Juventus Stadium, din Torino, reprezentativa Belgiei, după ce „diavolii roșii” au condus la pauză cu 0-2. În finală, Franța va lupta pentru titlul împotriva Spaniei.

Belgia a dominat mare parte din prima repriză, având cele mai mari ocazii și marcând două goluri cu șuturile surprinzătoare ale lui Carrasco și Lukaku.

Primul a reușit să deschidă scoul în minutul 37, cu un șut plasat surprinzător, de la 10 metri, pe colțul scurt al porții lui Lloris, printre doi fundași francezi.

Peste doar 3 minute, De Bruyne l-a angajat perfect în adâncime pe Lukaku, care a șutat puternic din colțul careului de 6 metri, pe colțul scurt, dar la înălțime, surprinzându-l pentru a doua oră pe Lloris.

Repriza s-a încheiat 0-2, dar cu câte o nouă ocazie la fiecare poartă. Încă un șut bun, din marginea careului de 16 metri, a lui Hazard, a fost reținut de portarul francez, după care Mbappe a trimis din unghi închis în plasa laterală a porții lui Curtois.

Francezii au revenit de la vestiare cu altă motivație și au preluat inițiativa, reducând din diferență prin Benzema, în minutul 62, acesta izbutind să marchez din întoarcere, talonat de 2 fundași belgieni, șutul său la colțul lung, de la 12 metri, lovind pe interior plasa laterală a porții lui Curtois (1-2, min. 62).

Peste doar 6 minute, arbitrul partidei a acordat un penalty Franței, după un fault în careu asupra lui Griezmann, confirmat abia după consultarea sistemului VAR. Mbappe a executat imparabil, aducând egalitatea pe tabela de marcaj (2-2, min. 69)

Diavolii belgieni s-au trezit din „pumni” și și-au creat câteva ocazii periculoase, șutul lui De Bruyne fiind respins in extremis, de sub transversală, de Lloris, iar golul de 3-2 marcat de Lukaku din fața porții, după o centrare de manual a lui Carrasco, fiind anulat pentru un offside „milimetric” constat de sistemul VAR.

Francezii au dat lovitura de grație în minutul 90, nu înainte ca Pogba să fi nimerit cu exactitate, din lovitură liberă, colțul din dreapta sus al porții lui Curtoise.

Autorul golului victoriei franceze a fost Theo Hernandez, al cărui șut năpraznic, de pe loc, de la 15 metri, nu a mai putut fi decât ușor deviat de Curtois (3-2, min. 90).

Franța s-a calificat în finala turneului final al Ligii Națiunilor, unde va întâlni duminică, de la ora 21.45, pe San Siro din Milano, reprezentativa Spaniei, care a învins în cealaltă semifinală pe Italia, cu 2-1.

În finala mică se vor întâlni, tot duminică, de la ora 16.00, Italia și Belgia, pe Stadio Juventus, din Torino.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Liga Naţiunilor