x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Gary Lineker o vede pe Liverpool favorită la câștigarea Champions League

Gary Lineker o vede pe Liverpool favorită la câștigarea Champions League

17 Mai 2019   •   12:10
Gary Lineker o vede pe Liverpool favorită la câștigarea Champions League

Fostul atacant englez Garry Lineker, în prezent comentator sportiv de televiziune, a opinat că Liverpool este mare favorită contra lui Tottenham Hotspur în finala Ligii Campionilor la fotbal de la Madrid (1 iunie), relatează Reuters.
Lineker, fost jucător al Spurs între 1989 şi 1992, aduce ca principal argument diferenţa de 26 puncte dintre cele două echipe în clasamentul Premier League.
''Per total, echipă contra echipă, Liverpool are jucător jucători mai buni. Au avut un avans de peste 20 puncte înaintea lui Totteham şi e greu să găseşti argumente că Tottenham ar fi favorită. Dar, aşa cum ştim din fotbal, echipele cele mai bune nu câştigă întotdeauna şi acesta este un argument care face lucrurile atât de speciale'', a declarat Lineker, cu 80 selecţii şi 48 goluri pentru Anglia, pentru The Times.
Lineker a făcut şi o comparaţie între tehnicienii din finala Ligii Campionilor: ''Klopp este un tip pasionat şi foarte entuziast. Liverpool reflectă foarte mult personalitatea lui, foarte dinamică, cu multă energie. Evident, el este un tip inteligent şi este un om de fotbal strălucitor care îşi arată pasiunea. Pochettino este evident unul dintre cei mai buni antrenori din lume, dar Spurs are nevoie de investiţii. El are nevoie de susţinere şi cred că dacă nu o va primi, va fi greu să-l păstreze în continuare''.
Lineker a făcut aluzie la faptul că Tottenham nu a adus niciun jucător nou în ultimele două perioade de mercato, încercând să nu se îndatoreze excesiv pe durata construirii noului stadion. Pochettino a sugerat că va pleca dacă nu poate ataca trofee din cauza lipsei investiţiilor în noi jucători, ceea ce ar fi o lovitură masivă pentru clubul londonez, care s-a clasat în ultimii patru ani în Top 4.
''E un moment crucial pentru Tottenham. Ei trebuie să decidă ce vor să fie. Dacă vor să meargă înainte şi să devină un club care poate juca şi alte finale de Champions League sau doar una. Rămâne de văzut'', a adăugat Lineker, fost jucător la Barcelona între 1986 şi 1989.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gary lineker liverpool