x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Gemenii golului: Mutu şi Gilardino au înscris împreună de 402 ori!

Gemenii golului: Mutu şi Gilardino au înscris împreună de 402 ori!

31 Mar 2011   •   13:54
Gemenii golului: Mutu şi Gilardino au înscris împreună de 402 ori!
Sursa foto: /AFP

Cu cele două goluri marcate în meciul România-Luxemburg, scor 3-1, din preliminariile Euro 2012, Adrian Mutu a ajuns la 201 de reuşite în meciuri oficiale, egalându-l pe coechipierul său de la Fiorentina, Alberto Gilardino, informează cotidianul La Nazione.

Potrivit ziarului italian, citat de violanews.com, Mutu a înscris de-a lungul carierei 95 de goluri în Serie A, nouă în Cupa Italiei, 16 în cupele europene. El a mai marcat 11 goluri pe când evolua la FC Argeş, 22 în tricoul lui Dinamo şi şase în Premier League, trei în Cupa Angliei şi opt în cupele europene, toate acestea în tricoul lui Chelsea. În plus, Briliantul a marcat de 31 de ori pentru naţionala României.

"Fiorentina poate conta în atac pe cei doi bombardieri ai săi, Mutu şi Gilardino, autorii a câte 201 de goluri oficiale în carieră. Câte echipe italiene şi câte străine se pot lăuda cu o pereche de atacanţi care au la activ 402 goluri?", scrie La Nazione.

Cotidianul mai precizează că Mutu doreşte să ducă la bun sfârşit contractul cu Fiorentina, care va expira în vara lui 2012 şi că speră ca între timp să convingă clubul de necesitatea prelungirii înţelegerii.

×