x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Germania, în stare de șoc după înfrângerea cu Japonia de la CM

Germania, în stare de șoc după înfrângerea cu Japonia de la CM

de Adi Munteanu    |    25 Noi 2022   •   06:30
Germania, în stare de șoc după înfrângerea cu Japonia de la CM

​​​​​​​Suporterii naționalei Germaniei se freacă încă la ochi și tot nu le vine să creadă rezultatul dezastruos al Manshaftului în meciul cu Japonia.

Presa, de asemenea, a lăsat dicționarele fără insulte și epitete. „Le-am folosit pe toate”, a scris Bild. Reacția a fost atât de dură la adresa echipei pregătite de Hansi Flick, mai ales după decizia jucătorilor de a protesta față de interzicerea purtării de către căpitani a banderolei „One Love”. „Ați pus mâna la gură, dar ați uitat să mai puneți piciorul pe minge”.

Ziua și surpriza la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. După șocul înfrângerii Argentinei, au urmat prestațiile surprinzător de slabe ale supervedetelor din Polonia, Croația și Danemarca, continuând cu al doilea mare șoc din Qatar, Germania-Japonia 1-2, meci în care portarul Neuer a fost cel mai bun jucător al Manshaftului. Fără reflexele lui, scorul putea lua proporții rușinoase pentru favorita la titlul mondial. 

După meci, suporterii nemți au luat foc, iar presa  s-a năpustit pe jucători și pe antrenorul Hansi Flick. Cel mai vizat de critici a fost fundașul Antonio Rudiger, cel care l-a sfidat pe Asano la un sprint pe partea dreaptă, făcând un gest ciudat față de japonez, cum că l-ar putea întrece și dacă ar alerga cu spatele. Mai mult, după ce mingea a ieșit în afara terenului, Rudiger i-a râs în față adversarului și i-a scos limba. În acel moment scorul era 1-0 pentru Germania. „Unde-ți mai este acum zâmbetul? Dar limba unde mai e? Ai înghițit-o?”, „Te crezi Superman? Te crezi Bolt? Te crezi rachetă? Dar cu mingea ce-ai făcut? Un încrezut, un personaj jenant în meciul cu Japonia”,  „Ne-au bătut de-ai noștri, rezerve pe la echipe mici din Bundesliga. Noi venim cu titulari de la Bayern, Real Madrid, Manchester City sau Borussia Dortmund, Japonia vine cu rezerve de la Eintracht Frankfurt, VfL Bochum, Schalke, Fortuna Düsseldorf, Stuttgart și Mönchengladbach. Iată cum i-am pregătit să ne bată. Rușinos!”, „Ați vrut să vă retrageți pentru banderola «One Love»? Ar trebui să vă retrageți din competiție pentru cum jucați”, sunt doar câteva mesaje trimise jucătorilor.

Spania și-a văzut de treabă

Adversara Germaniei din Grupa E, Spania, și-a văzut de joc și a realizat cel mai mare scor de la acest mondial, 7-0 cu nevinovata echipă din Costa Rica, într-un meci în care a dominat 85% din timp, un record la un CM de când este calculată posesia. 

În urma rezultatelor din prima etapă a Grupei E, Spania este principala favorită la locul 1, Germania poate obține cel mult locul 2, asta dacă nu va mai comite vreo boacănă cu Costa Rica. Problema Manshaftului este că locul 2 în Grupa E va juca în optimi cu locul 1 din Grupa F, cel mai sigur cu puternica Belgia, care a învins Canada cu 1-0 și este foarte posibil să fie eliminată. 

Spania, cu un scor mare cu Japonia, nu mai poate pierde prima poziție și, chiar dacă va pierde în meciul direct cu Germania, se va califica la golaveraj. La Campionatele Mondiale, la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este golaverajul și apoi meciul direct. 

De asemenea și Japonia poate merge în optimi. Îi trebuie o victorie cu Costa Rica și Germania să nu învingă Spania în ultima etapă. Clasamentul ideal al niponilor ar fi Spania 8 sau 9 puncte, Japonia 6 puncte, Germania 3 sau 4 puncte și Costa Rica 0 puncte. 

Elveția a învins Camerun și ne dă fiori

Viitoarea adversară a României în preliminariile Euro 2024, Elveția, a învins cu 1-0 naționala Camerunului după un meci echilibrat și va lupta pentru optimi cu Serbia și Brazilia, care au jucat aseară, după închiderea ediției.

 

Danemarca, în scandal cu FIFA

Federația daneză de fotbal a protestat față de decizia FIFA de a interzice purtarea banderolei „One Love” la meciurile de la CM din Qatar. Președintele federației daneze, Jesper Moller (foto), a anunțat deja că Danemarca și-a retras sprijinul pentru Gianni Infantino, președintele FIFA, pe care nu vrea să-l mai susțină pentru un nou mandat în 2023 și ia în calcul chiar o dezafiliere de FIFA. „Nu e o decizie pe care am luat-o acum, suntem lămuriți de mai multă vreme asupra acestui aspect. Din luna august discutăm cu colegii din nordul Europei. Trebuie să evaluăm ce s-a întâmplat și să facem o strategie comună. Poate plecăm din FIFA. Organizarea turneului final în Qatar a fost o imensă greșeală. Semnalele trase de noi nu au fost luate în seamă. Drepturile omului, sclavizarea muncitorilor care au ridicat stadioanele... toate acestea au fost ignorate de FIFA, și este rușinos”, a declarat Jesper Moller.

×