x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Germania - Polonia 1-0 / Victorie in stil tipic nemtesc

Germania - Polonia 1-0 / Victorie in stil tipic nemtesc

16 Iun 2006   •   00:00
Germania  -  Polonia 1-0 / Victorie in stil tipic nemtesc

Anticipata din momentul tragerii la sorti din cauza adversarilor mai mult decat accesibili, calificarea Germaniei in "16"-imile campionatului mondial a devenit de miercuri seara realitate, in timp ce Polonia a fost din nou pusa la respect de principalul adversar istoric.

ATMOSFERA. Renovat in urma cu trei ani, stadionul din Dortmund a purtat noroc reprezentativei tarii-gazda, care si-a asigurat depasirea grupelor gratie unui gol ce a picat in prelungirile dictate de spaniolul Medina. Sustinuti frenetic din tribuna, desi scorul era 0-0 dupa trecerea efectiva a celor 90 de minute, nemtii au invins cu sansa, reusita lui Neuville fiind mai repede o lovitura norocoasa, specifica nemtilor. Dar cumva si un act de justitie, pentru ca, fara sa straluceasca, Germania totusi a atacat, a incercat poarta, in timp ce polonezii n-au mizat decat pe contraatacuri. Revenit dupa o accidentare, Ballack nu s-a miscat nici rau, nici bine, dar are meritul de a fi incercat sa-si conduca coechipierii, chiar si atunci cand a sarit calul urland de fiecare data sa i se dea mingea.

"SUNTEM IN OPTIMI"
Chiar daca a fost nevoie sa astepte minutele de prelungire pentru a marca singurul gol al meciului, publicatiile germane au salutat aceasta "grea, dar frumoasa victorie". "In ultimele minute ale meciului, Germania a jucat pentru prima oara ca o pretendenta la titlu, inregistrand ocazii de gol si cantonandu-i pe polonezi in aparare", scrie Tagesspiegel. "Jawollski", titreaza Bild, facand un joc de cuvinte intre expresia germana Jawoll (Da!) si consoane poloneze. "Suntem in optimi", a continuat Bild.

×
Subiecte în articol: mondial 2006