x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international "Grupa morții" - PSG, Newcastle și Milan rămân în cursă. Francezii salvează dramatic un punct

"Grupa morții" - PSG, Newcastle și Milan rămân în cursă. Francezii salvează dramatic un punct

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2023   •   09:30
"Grupa morții" - PSG, Newcastle și Milan rămân în cursă. Francezii salvează dramatic un punct
Sursa foto: Hepta

La tragerea la sorți a Ligii Campionilor, Grupa F a părut cea mai strânsă, fapt demonstrat de situația actuală a clasamentului, în care francezi de la Paris St Germain încă dețin controlul propriului destin, dar nu pe deplin.Cu o etapă rămasă de jucat, toate echipele mai au șanse de calificare.

Managerul Luis Enrique a răsuflat ușurat marți, când Kylian Mbappe a marcat din penalty în al optulea minut suplimentar de joc, pentru a obține o remiză 1-1, pe teren propriu cu Newcastle United, care a fost la un pas de o dublă memorabilă.

Vizitatorii au apărat cu disperare avantajul dat de atacantul suedez Alexander Isak la jumătatea primei reprize, dar au primit o lovitură oarecum nedreaptă atunci când Tino Livramento a fost penalizat pentru că a atins cu mâna o pasă a lui Ousmane Dembele care i-a ricoșat în pieptul și i-a atins involuntar cotul.

Mbappe a înscris din penalty pentru a obține un punct care o menține pe PSG pe locul doi cu șapte puncte, la trei în spatele Borussiei Dortmund, deja calificată, pe care o înfruntă în ultimul meci din grupă.

PSG, care a ajuns în optimi de finală cel puțin în ultimele 11 sezoane, știe că doar o victorie la Dortmund îi va garanta un loc în optimi, dar complexitatea grupei poate de asemenea face să obțină calificarea și cu o înfrângere.

Newcastle trebuie să învingă în ultimul meci pe Milan, de șapte ori campioană europeană, și să spere ca PSG să nu câștige dacă vrea să prindă locul doi, în timp ce Milan ar putea ajunge totuși în optimi și cu o victorie pe St James' Park.

"Cel mai important lucru este să ne concentrăm pe noi înșine. Dacă vom câștiga, vom termina pe primul loc, dar chiar dacă pierdem, putem trece în faza următoare", a declarat Luis Enrique, a cărui echipă a pierdut cu 4-1 în deplasare la Newcastle. "Este atât de complicat, dar sper să ne ușurăm situația dacă vom câștiga împotriva lui Dortmund".

Marți, echipa sa a avut 31 de tentative de gol împotriva lui Newcastle, dar a ratat nenumărate ocazii. "Cred că am meritat să câștigăm, ne-am creat multe ocazii clare dar, uneori, a fost dificil să introducem mingea", a spus spaniolul.

Newcastle a venit pe Parc des Princes cu o listă lungă de accidentări, dar înlocuitorii și-au făcut datoria, ieșind în evidență portarul Nick Pope și mijlocașul de 17 ani Lewis Miley, al treilea cel mai tânăr jucător englez care a început în Liga Campionilor și ghinionistul fundaș stânga Livramento, un alt tânăr englez.

"Suntem încă în joc. Acesta este un alt lucru pe care nu trebuie să-l uităm. Puteam foarte ușor să venim aici și să nu mai fim în competiție. Noi încă mai credem. ", a spus antrenorul oaspeților, Eddie Howe. "

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: paris st germain Liga campionilor